• DOLAR 32.469
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2435.94
  • ...
Bazı İller İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzeydoğu çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağış görülecek. Yağışların, Trabzon, Rize ve Hopa`da aşırı, Artvin, Kars, Ardahan ve Erzurum çevrelerinde ise yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı Kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların; Trabzon, Rize ve Hopa`da aşırı, Artvin, Kars, Ardahan ve Erzurum çevrelerinde ise yer yer kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Sel, su baskını, yıldırım düşmesi, lokal dolu yağışı vb. ) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI
Hava sıcaklıkları; ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU
MARMARA
: Az bulutlu ve açık geçecek.
EGE: Az bulutlu ve açık geçecek.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusu parçalı ve çok bulutlu geçecek.
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusu parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sivas`ın kuzey çevreleri kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
BATI KARADENİZ: Az bulutlu geçecek.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu ve Tokat çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Trabzon, Rize ve Hopa`da aşırı, Artvin çevrelerinde ise kuvvetli olması bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, kuzey ve doğusu kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan ve Erzurum çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. - Ankara

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
İstanbul: Az bulutlu ve açık (35)
Ankara: Az bulutlu ve açık (32)
İzmir: Az bulutlu ve açık (35)
Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu (34)
Antalya: Az bulutlu ve açık (38)
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu (29)
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (24)
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu (38)

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir