• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Malatya’nın yeni Valisi Yazıcı: En önemli önceliğim, Malatya’nın deprem acısından kurtarılması olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Antalya Valiliği’nden depremin ağır tahribat oluşturduğu Malatya’ya atanan Ersin Yazıcı, bugün kente gelerek görevine başladı. Valilik binası girişinde protokol tarafından karşılanan Vali Yazıcı, daha sonra basın toplantısı düzenleyerek kentte görev yapan yerel ve ulusal gazetecilere açıklamada bulundu.

“Malatya’yı yeniden kuruyoruz’ desek, yeridir”

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremleri anımsatsan Vali Yazıcı, "Malatya’da, 1237 vatandaşımızı kaybettik. Allah, depremde canını kaybeden herkese rahmet etsin. 6444 vatandaşımız yaralandı. Yaralanan bütün afetzedelere ve yaralılarımıza şifa niyaz ediyorum. Binlerce ailemiz halihazırda konteynerlerde yaşıyor. Kalıcı konutların inşası başladı. İlgili kurumlarımız büyük bir azim ve özveriyle vatandaşlarımızı evleriyle buluşturmaya çalışıyor. Afetle mücadele sürecini, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesi, Hükümetimizin üstün gayretleri, milletimizin birlik ve beraberliği, Türkiye’nin dostlarının desteğiyle aştık, Allah’ın izniyle büsbütün aşacağız. Malatya’yı yeniden kuruyoruz’ desek, yeridir. Bu büyük işi Allah’ın izniyle Malatya’ya ve Türkiye’ye yakışır bir dayanışmayla tamamına erdireceğiz." diye konuştu.

"Birinci ve en önemli önceliğim, Malatya’nın madden ve manen; Deprem yıkıntılarından, tozundan, dumanından, acısından kurtarılması olacak"

Vali Yazıcı, şöyle devam etti: "Allah yeniden başlayanların yardımcısıdır. Allah çalışanların, hüsnü niyet sahiplerinin, birlik olanların yardımcısıdır. Bu yeniden başlangıca iğne ucu kadar katkısı olan, iğne ucu kadar katkısı olacak herkese hem teşekkür ediyor hem de sabırla gayrete davet ediyorum. Malatya’daki görev sürem boyunca, birinci ve en önemli önceliğim, Malatya’nın madden ve manen deprem yıkıntılarından, tozundan, dumanından, acısından kurtarılması olacak. Bu hususta en büyük gücümüz; Malatya’dır. Milletimizdir. Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla büyüyen lider ülke Türkiye’dir." diye konuştu.

 

Nitelikli insan kaynakları yetiştirmeye, bir medeniyet şehri bilinciyle katkı sunacaklarını ifade eden Yazıcı, "Hem içinden geçtiğimiz olağanüstü şartları aşmak hem geçmişimiz kadar görkemli bir gelecek kurmak için şehrin bütün sakinlerine, şehir dışında yaşayan bütün Malatyalılara, bütün kurum ve kuruluşlarımıza, okullarımıza, üniversitelerimize, sivil toplum kuruluşlarına ihtiyacımız var. Bir olacak, her iki hedefimiz için birlikte yol alacağız. Bu bir çağrı mıdır? Evet, çağrıdır. Malatya’yla doğrudan dolaylı ilişkisi olan herkesi Malatya için el birliğinde görmek istiyoruz. Bu tarihi bir sorumluluktur. İnşallah, bu sorumluluğu hep birlikte ifa edeceğiz. Devletimiz bütün kurumlarıyla, bütün imkanlarıyla bu süreçte Malatya’nın yanında. Kurumlarımız onlarca projeye eş zamanlı devam ediyorlar. Bu yatırımlarla çok sayıda hedefimize, inşallah çok daha hızlı ulaşacağız.” diye belirtti.

Malatya Valisi olarak bu yeniden başlama sürecinde bir atanmış olarak değil, bir adanmış olarak katkı sunmaya gayret edeceğini belirten Yazıcı, “Depremde yıkılan ve inşallah yeni bir dirilişle kavuşacağımız Ulu Cami, Levent Vadisi, Fırat Nehri, Arslantepe, Ticaret Yolları, Malatya Ovası, Orduzu ve Pınarbaşı Gölleri, Şiro Çayı… Yüzlerce değerimizin üzerinde atlas bir örtü gibi serili gök kubbede hoş bir seda bırakmayı Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Vatandaşımızın her biri, topraklarımızın her bir santimetrekaresi için Bismillah diyerek görevime başlıyorum. Yolumuz, bahtımız açık, Allah yar ve yardımcımız olsun." diye konuştu.

'Hayırlı olsuna' kendilerine çiçek gönderilmemesi ricasında bulunan Vali Yazıcı, onun yerine depremzedelere bağış yapılması tavsiyesinde bulundu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir