• DOLAR 34.284
  • EURO 37.509
  • ALTIN 2917.245
  • ...
Peygamber Sevdalıları piknikte buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL-Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen piknik etkinliği, bu yıl Kemerburgaz`da bulunan Bağcılar Belediyesi`ne ait piknik alanında gerçekleşti. Piknik etkinliğine, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, Birçok STK Başkanı ve yetkilileri ile Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye olan derneklerden binlerce kişi katıldı.
 
Yüreğimiz kan ağlıyor
Etkinlik Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Etkinlikten bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörü Cengiz Kurtaran, "Her sene düzenli olarak bu piknik etkinliğini yapıyoruz. Kardeşlerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Fakat bu mutluluk Suriye`de ve Mısır`da yaşanan olaylardan dolayı buruk bir mutluluktur. İslam dünyasında yaşanan olaylardan dolayı yüreğimiz kan ağlıyor. Bu piknik etkinliğini gafilâne bir şekilde zaman geçirmek için yapmıyoruz. Kardeşliğimizi pekiştirmek için buradayız." dedi.
 
İslam düşmanları kardeşlik şuurumuzu yok etmek istiyor
"Bu katliamlar, İslam dünyasında yaşanan olayların ilacı olan İslam şuurundan yoksun olmamızdan kaynaklanıyor" diyen Kurtaran, "Bir araya gelerek kardeşliğimizi ve birliğimizi pekiştirerek, İslam dünyasında bu gün zalimlerin oynadıkları oyunu bozabiliriz. Bu gün İslam dünyasının birçok yerinde Müslümanların oluk oluk kanı akarken, zalimler ve işbirlikçileri Müslümanların kanını dökerken, bizler evimizde rahat bir şekilde oturamayız. İslam düşmanları aramızdaki kardeşlik şuurunu elimizden almak için her türlü yola başvuruyorlar. Biz rabbimizin rızasını kazanmak için, mazlumların yanında yer almak için elimizden gelen her türlü gayreti sarf etmeliyiz. Yüreğimiz İslam dünyasındaki olaylardan dolayı acı ile doludur, gözlerimiz yaşlıdır." diye konuştu.
 
İnsanlar sırf Müslüman oldukları katlediliyor
"Bu asrın insanları olarak İslam dünyasında yaşanan çok acı olaylara şahitlik ediyoruz" diyen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, "Müslüman kardeşlerimiz çok ağır musibetlerden geçiyorlar. İnsanlar sırf Müslüman oldukları, İslam`ı hâkim kılmak istemelerinden dolayı işkencelere maruz bırakılıyor, öldürülüyorlar. Onların intikamını almanın bir yolu vardır. Diğer bölgelerdeki Müslüman kardeşlerimizin intikamlarını, İslam`ı yücelterek, İslam`ı hâkim kılarak, İslam`ı yaşayarak, Müslümanlara sahip çıkarak alabiliriz." ifadelerini kullandı.
 
Acı olaylara şahitlik ediyoruz
Mısır`da ve Suriye`de yaşanan olayları anlatan Şahin, "Bugün yeryüzü firavunları ateşler yakmış, Müslümanları ateşlerde yakıyorlarsa, bu oradaki Müslümanların İslam`a sahip çıkmalarından dolayıdır. Onlar orada İslam için can veriyorlarsa, şehit oluyorlarsa, buradaki Müslümanlar da şahit olmak zorundadır. Ama şahitliğin gereği nedir? Şahitliğin gereği Hakkı yüceltmek, Hakkın tarafında yer almaktır, Hakkı savunmaktır. Hakk ile beraber olmaktır. Buradaki Müslümanlar eğer ki şehit olan kardeşlerine şahit olmak istiyorlarsa gereğini yapmalı ve Hakka sahip çıkmalıdır. Hakkı yüceltip hakkı savunmalıdır." şeklinde konuştu.
 
Kardeşlerimizi şehit ederek İslam`ı yok etmek istiyorlar
Katliamlar yapılarak İslam`ın önüne geçilmeye çalışıldığını ifade eden Şahin, "Yapacağımız şahitliği sadece söz üzerinden değil, Buradan dualar etmekle değil, onların uğradığı zulümlerde insani yönümüzün devreye girerek gözyaşlarımızı akıtmak suretiyle değil, asıl şahitlik İslam`a sahip çıkıp, küfrün yeryüzünden yok etmek istediği, küfrün yeryüzünden silmek istediği ve bunun üzerinden Suriyeli, Mısırlı, Arakanlı, Bangladeşli, Filistinli kardeşlerimize yapılan zulümlerin sebebini bulup ona sahip çıkmamız gerekiyor. Kardeşlerimizi öldürmek üzerinden İslam`ı yok etmek istiyorlar. Küfrün hâkimiyetini oluşturmak istiyorlar. Bizler de orada İslam için can veren kardeşlerimizin hem davasına sahip çıkmak, hem de küfrün onları katletmesinin sebebi olan İslam`ı sahiplenmek ve üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek zorundayız."dedi.
 
Piknik etkinliğinde ayrıca bilgi yarışması düzenlendi. Etkinlik Suriye, Mısır ve İslam coğrafyasının farklı bölgelerinde yaşanan zulüm ve katliamların son bulması için yapılan dua ile sona erdi.
(Erkan Yavuz /Enes Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir