• DOLAR 34.611
  • EURO 36.366
  • ALTIN 2920.817
  • ...
Esnaf ağır hasarlı binaların yıkımının yavaş ilerlemesinden şikayetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller arasında olan Şanlıurfa'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor.

Depremden dolayı yıkımın yaşandığı Haliliye ilçesi Bahçelievler bölgesindeki esnaf, yavaş ilerleyen yıkım çalışmalarından dolayı tozlar içerisinde kaldıklarını söyledi.

En işlek semtlerden biri olan Bahçelievler'de esnaf, bina yıkım çalışmalarının bir an önce bitirilmesini istiyor.

Ağır hasarlı binaların susuz bir şekilde yıkılmasına tepki gösteren esnaf, belediye yetkililerin yapacağı işi kendilerinin yaptığını ifade etti.

Yıkım çalışmalarının yavaş ilerlediğini belirten esnaf İLKHA'ya konuştu.

"Belediyenin yapacağı işi ben yapıyorum"

Sıddık Çiriş

Yetkililerin Bahçelievler semtinde inceleme yapmasını talep eden Sıddık Çiriş, "Bizi insan yerine yok. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi burada yaşayan insanları insan yerine, adam yerine koymuyor. Halimize bakın. Burada insanları resmen ölüme terk ettiler. Böyle bir terbiyesizlik, edepsizlik ilk defa görüyorum. Nerede belediye? Belediyenin yapacağı işi ben yapıyorum. Yan gelip yatsınlar. Bankamatik memurları nerde? Su kamyonundan burayı yıkamasını istedim ama 'ben hortum açamam' dedi. Hortumu açtıramadım. Urfa'da, burada yaşayan insanlara hayvan muamelesi yapılıyor. Bu tozlar nedir, sulama aracı yokmuş. Belediye başkanı yan gelip yatacağına çıkıp burayı gezsin. İnsanların talebini az çok biliyor, görmüyor mu halimizi, ne çektiğimizi görmüyor mu?" dedi.

"Yıkımlar bir an önce bitse kendimizi toparlayacağız"

Mehmet Toprak

Mağdur olduklarını söyleyen Mehmet Toprak, "Depremden 6 ay geçti. Yaklaşık 10 gündür yıkım işine başladılar. Stat apartmanı daha önce yıkıldı, 1-2 bina seçim öncesi göz boyama amacıyla yıkıldı. Daha sonra yıkım işi durdu. Son 1 haftadır yıkıma başlandı. Adeta burası şantiyeye döndü. Mağdur olmuşuz. Müşteri gelmiyor. Ortalık toz duman diye kapımızı açamıyoruz. Müşterilerin girebileceği yer yok. Giriş yok diye sirkülasyon da yok. Maddi olarak çok sıkıntılar yaşıyoruz. Dükkân sahipleri yardımcı olmuyor. Bu yıkımlar bir an önce bitse kendimizi toparlayacağız." şeklinde belirtti.

"Yıkımlar başlayınca aniden işler de kesiliyor"

Abdulvahap Değirmenci

Yıkımlardan dolayı oluşan tozun işlerini olumsuz etkilediğini ifade eden Abdulvahap Değirmenci, "Çekmediğimiz sıkıntı kalmadı, özellikle yıkılan binaların tozları, oluşan hava kirliliği, yolların kapanması ve vatandaşın rahat bir şekilde buralarda dolaşamaması nedeniyle işlerimiz kırıktır. Yıkımlar baya yavaş ilerliyordu, son günlerde aniden hızlandırdılar, 50 metrede bir bina yıkımı yapıyorlar, yıkımlar başlayınca aniden işler de kesiliyor, ondan dolayı işler baya bir kesildi. Binaların bu şekilde hızla yıkılması sonrasından tekrar yapılacak olması güzel bir şey tabiî ki..." diye konuştu.

"Yıkılan binaların hiçbirine su dökülmüyor"

Ramazan Aslan

Yaşanan depremden sonra işlerde duraklama olduğunu belirten çarşı esnafından Ramazan Aslan, "Depremden önce işlerimiz baya düzgündü fakat depremden sonra baya bir duraklama oldu işlerde. Depremden sonra ağır hasarlı binaların yıkılmaması giriş çıkışların olmaması esnafı baya mağdur etti. Yıkılan binaların hiçbirine su dökülmüyor, her taraf toz duman içerisinde kalıyor, tozdan dolayı kimse gelmek istemiyor. Çevre illerde tanıdıklara sorduğumuzda yıkılan binalarda iki taraflı itfaiye araçlarının sulama yaptığını söylüyorlar ama burada yapılan yıkımlarda hiçbirine su dökülmüyor, nadir olarak tek tük binalara su dökülüyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir