• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Vali Karaoğlu, dağ gezisini tamamladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Bursa Valisi Münir Karaloğlu, ilçe gezilerine pazar günüde devam etti. Keles ve Harmancık ilçelerinde kamu kurum yetkilileri ile bir araya gelen Vali Karaloğlu, ilçelerde devam eden projeleri yerinde inceledi.

 

Karaloğlu, "Toprak insanla güzeldir. Eğer topraktan insanı uzaklaştırırsak bu bereketli toprakların hiç bir kıymeti olmaz." dedi.

 

Vali Karaoğlu'nun incelemelerine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kâhya, Bölge Müdürleri, İl Müdürleri ve ilgili Daire Başkanları katıldılar.

 

Pazar sabahı erken saatlerde Keles ilçesine gelen Vali Karaoğlu, Kaymakam Vekili Ahmet Oğuz Aslan'dan ilçe hakkında bilgi aldı. Keles ilçesinde yapımı devam eden BESAŞ Süt Tesisleri, Keles Devlet Hastanesi oto park ve düğün salonu inşaatlarında incelemelerde bulunarak projeler hakkında ilgililerden bilgi aldı. Keles Belediye Başkanı Süleyman Kaynar'ı ziyaretinin ardından muhtarlar ve halkla ilçe meydanında bir araya gelen Vali Karaloğlu, sorunları dinledi, projelerin bir an önce tamamlanması için bürokratik işlemlerin derhal bitirilmesi talimatını verdi.

 

Vali Karaloğlu, Harmancık'a geçişinde yol üzerinde bulunan Ana Sultan Türbesi ile Kemaliye köyü camiini de ziyaret ederek köy halkıyla bir süre sohbet etti.

 

Harmancık ilçesinde Kaymakam Kemal Karahan tarafından karşılanan Vali Münir Karaloğlu ilçe hakkında brifing aldı. Harmancık Belediyesi Başkanvekili Hasan Göç'ü ziyaretinin ardından ilçe merkezinde mahallede yapılmakta olan düğüne katılan Karaloğlu, yeni evli çifte altın hediye edip düğüne katılanlarla bir süre sohbet etti.

 

Harmancık ilçesinde yapımı devam eden projeleri de yerinde inceleyen Vali Karaloğlu açıklamasında, "Bölgede vatandaşımızın gelirini artıracak, burada yaşamasını kolaylaştıracak tedbirleri en kısa zaman içinde hayat geçireceğiz. Toprak insanla güzeldir. Eğer topraktan insanı uzaklaştırırsak, bu bereketli toprakların hiç bir kıymeti olmaz. Onun için bu bölgelerde insanımızı tutmamız lazım. Tutmak için de vatandaşın gelirini artırmamız gerekiyor, bu konuda yardımcı olmakla beraber tüm kurumlarımız ve halkımızla beraber çok çalışmamızın gerektiğinin farkındayız. Bu bölge gerçekten hem doğası itibariyle hem de insan kalitesi itibariyle çok güzel bir bölgemiz. Şuan için dört dağ ilçemizin en büyük problemi nüfusun bölgeden göç ediyor olmasıdır. Mutlaka bölgedeki nüfusu burada tutacak, insanların burada geçim kaynağını temin edecek tedbirler almak zorundayız. İnsanımızı burada tutabilirsek insanımız burada doğduğu topraklarda doyabilirse bu topraklar insanla daha güzel olacak. Bu güzel coğrafyada inşallah gelecekte daha çok insanımızı barındırarak onları tarımsal alanda üretime dâhil ederek geleceğe taşıyacağız." dedi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir