• DOLAR 34.29
  • EURO 37.518
  • ALTIN 2928.478
  • ...
`Belediye hizmet değil siyaset yapıyor!`-foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Suların kesilmesi, yolların bozuk olması, çöplerin düzenli olarak toplanılmaması gibi birçok sorun yaşadıklarını anlatan Yeni Marangozlar Sitesi esnafı, yetkililerin sorunlarına kulak vermesini istedi.
Konu ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları dile getiren site esnaflarından Sertaç Altuntaş, buradaki en büyük sorumluluğun belediyeye ait olduğunu söyledi.
 
"Çöplerin toplanılması için yemek ısmarlamamız isteniyor!"
Altuntaş, "Belediyeden şikâyetçiyiz. Çöpler adam akıllı toplanmıyor. Çöp toplamaya geldiklerinde belediye yetkililerine yemek ısmarlayacaksın ki, ancak öyle çöpleri toplarlar. Bu konuda yetkililer arandığında da bunu ifade ediyorlar. Belediye temizlik için eleman gönderse dahi bir kişi gönderiyor. O da adam akıllı temizlemiyor. Böyle hizmet olmaz." dedi.
 
"Belediye hizmet değil, siyaset yapıyor"
Sularını devamlı kesildiğini söyleyen Altuntaş, "Bu Allah`tan reva mıdır? 50-60 milyon su parası geliyor. Sonra diyorlar ki belediyenin su parasını niye ödemiyorsunuz? Tabi ödemeyiz. Gelmeyen suyun parasını nasıl öderiz? Bu sorunları da dile getirdiğimizde bize, `Siz belediye hakkında siyasi fikir beyan ediyorsunuz` diyorlar. Belediye hizmet değil, siyaset yapıyor." ifadelerini kullandı.
 
Belediyeyi eleştirenler azarlanıyor
Yaşadıkları sıkıntıların daha önce de basına yansıdığını ifade eden Altuntaş, "Yapılan o haberlerden sonra belediye yetkilileri buraya gelmiş ve bu konuda basına demeç verenleri azarlamış. Belediye, halkın üzerinde korku imparatorluğu kurmaya çalışıyor" iddialarında bulundu.
Site esnaflarından Davut Taş ise yaşadıkları sıkıntıları şöyle anlattı: "Yollarımızın hemen hemen hepsi çökmüş. Bir malzeme getirdiğimiz zamana araçlarımız ve malzemelerimiz zarar görüyor.
 
"Camimiz bir türlü bitirilmiyor"
İbadet noktasında da ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. 6-7 yıl önce site camisinin temeli atılmış ama hala inşaat halinde. İbadetlerimizi rahat yapamıyoruz. Namaz kılmak için oto sanayideki camiye gidiyoruz. O da bize uzak. Camimizin bir an önce bitirilmesi gerekir. Site esnafı olarak bize ne düşüyorsa bu konuda yapmaya hazırız.
 
Elektriklerimiz de sık sık kesiliyor. Burası sanayi bölgesi, buranın elektriğinin hiç kesilmemesi lazım. Elektrik kesildiğinde işlerimiz aksıyor. Aldığımız siparişleri yetiştiremiyoruz. Bunun yanında hırsızlık vakaları da yaşanıyor. Bir kaç kez malzemelerimiz çalındı.
 
"Ulaşımda da sıkıntı yaşıyoruz"
Ulaşımda da büyük sıkıntı yaşıyoruz. Sabah 07.00`de araba bekliyoruz. Saat 08.00`de ancak işe yetişebiliyoruz. 07.30`da araba bekleyen bir eleman 08.30-09.00`da ancak işte olabiliyor. Bu kez işletme sahibi bunu hoş karşılamıyor. Buraya direk gelen araba yok. İstasyon arabaları var. O da tren raylarında duruyor. Biraz yürüyoruz. Akşam işten çıkarken de bu sıkıntıları yaşıyoruz." (Fırat Arslan-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir