• DOLAR 34.294
  • EURO 37.558
  • ALTIN 2933.388
  • ...
Meram'a bir park daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yapımı devam eden 25 bin metrekarelik Evliya Çelebi Parkı'nda incelemelerde bulundu.

Meram Yeni Yol'da halka açık bir park bulunmadığını, bu nedenle Evliya Çelebi Parkı'nın önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini belirten Akyürek, 25 bin metrekarelik bir alanda eski başkanlık konutunun bahçesinin de dahil olduğu parkı Meram bölgesine kazandırdıklarını ifade etti.

Akyürek, parkın yürüyüş yolları, gezinti alanları, kafeteryası, çocuk oyun alanları, açık spor alanları, kamelyaları, süs havuzları ve sivil toplum kuruluşlarının kullanıma açılacak başkanlık konutuyla Meram'ın yeni bir dinlenme alanı olacağını vurguladı.

Bu çalışmadan sonra Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin bahçesiyle Evliya Çelebi Parkı'nın bütünleşmesi ve Lastik Durağı'na kadar devamı için de bir plan çalışması yürüttüklerini belirten Akyürek, parkla Evliya Çelebi Camii'ni bütünleştirerek caminin önünde küçük bir meydan oluşturduklarını kaydetti.

Akyürek, yaklaşık 4,5 milyon liraya mal olacak düzenlemeyle Meram bölgesinin yeni bir cazibe alanına kavuşmuş olacağını da sözlerine ekledi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir