• DOLAR 34.299
  • EURO 37.514
  • ALTIN 2908.005
  • ...
Hurda ve ikinci el eşyaların satışı kayıt altına alınıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı Emniyet Müdürlüğü, hurda ve ikinci el elektronik eşyaların satışlarından dolayı meydana gelen mağduriyetlerin önüne geçebilmek için alım satımların kayıt altına alınacağını duyurdu.

 

Yapılan yazılı açıklamada, kayıt altına alma işleminin, ikinci el eşya alım satım formu adı altında işlem yapılarak sağlanacağı ve bu işlemleri ihlal edenler hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesine muhalefetten işlem yapılacağı kaydedildi.

 

Şüphelilerin genellikle kolay yoldan paraya çevirebilecekleri cep telefonu, bilgisayar, televizyon vb malzemeleri, ikinci el eşya alım satımı yapan şahıslara satarak haksız kazanç elde ettiklerinin belirlendiği ifade edilen açıklamada, "İkinci el elektronik eşyalar ile hurda malzemelerin alım ve satım bilgilerini bulundurmayan işyeri sahipleri hakkında 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. Maddesi gereğince, fiil ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde kayıt altına alınmayan her bir eşya için 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesine muhalefetten işlem yapılacaktır" denildi. (M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir