• DOLAR 34.297
  • EURO 37.554
  • ALTIN 2930.67
  • ...
"Savaş, sivil toplum bilinci oluşturdu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Uzun süredir Suriye'de devam iç savaş, Ceylanpınarlıları olumsuz etkiliyor. İlçe halkı, sağlık ve ekonomi alanlarında yaşanan sıkıntılarla boğuşuyor.


İlçede faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları, yaşanan sıkıntılar karşısında aktif rol almaya çalışıyor. Bu tür sorunlar karşısında tek başına hareket etmenin doğru olmadığını anlatmaya çalışan STK temsilcileri, bir araya gelerek bir platform kurdular. Kurulan platform, 40 STK'dan oluşuyor. Ceylanpınar'a yerleşen mültecilere de yardım elini uzatan STK'lar, savaş ile birlikte sivil toplum bilincinin oluştuğunu belirttiler.


Savaş ile birlikte sivil toplum örgütlerinin bir birine daha çok kenetlendiğini ifade eden ve platform adına konuşan Eğitim Bir Sen Ceylanpınar Şube Başkanı Mustafa Turan sözlerine şöyle devam etti, "Ceylanpınar'ın karşı karşıya kaldığı sorunları ile karşılaşabileceği sorunları ele aldık. Tüm sorunları aramızda tartıştık ve vardığımız sonuçları yetkililerle görüştük. Ceylanpınarlıların sorunlarını dile getirirken tepkiler de aldık, ama biz bu işi yaparken herhangi bir kesim adına bu işleri yapmadık. Bilakis Ceylanpınar halkı için çalışıyoruz."


Serêkaniyê'de yaşanan çatışmalardan en çok Ceylanpınar halkının olumsuz etkilendiğini belirten CESİAD Başkanı Mehmet Yılmaz ise, "Ceylanpınar dikenin üzerinde değil, adeta bıçağın ağzında. Gerçekten Ceylanpınar çok tedirgin ve halk birinci derecede can güvenliğinin sağlanmasını istiyor" dedi.


Tarım İş Başkanı Nevzat Yıldırım de Ceylanpınar halkının sesi olmaya çalıştıklarını, halkın taleplerini yetkililere iletmeye çalıştıklarını ifade etti. (Osman Gülebak/Şuayb Özbey - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir