• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Açık cezaevine dönecek hükümlüler için süre doldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açık cezaevindeki hükümlülerin Covid-19 izinleri 31 Temmuz itibarıyla sona erdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Covid-19 izninden açık cezaevine dönecek olanlara yönelik, "15 Ağustos akşamına kadar geri döneceklerin başvurmaları gerekiyor. Geri dönecek yaklaşık 21 bin hükümlü var. 21 bin hükümlünün, süresi içinde müracaat etmesi lazım. O süre 15 Ağustos'ta sona eriyor" ifadelerini kullanmıştı.

Adalet Bakanı Tunç, 1 Ağustos'ta çeşitli temaslar için gittiği Elazığ'da valilik ziyareti sonrasında Covid-19 izinlerine yönelik açıklamalarda bulunmuştu.

Covid-19 izinlerine ilişkin 2020'nin Nisan ayında kanun çıktığını anımsatan Bakan Tunç,  açık cezaevindeki hükümlülerin Covid-19 iznine çıkarıldığını, bu iznin 3 yıl sürdüğünü ve izinde geçen sürenin infazdan sayıldığını kaydetmişti.

Covid-19 izinlerine ilişkin sürenin 31 Temmuz itibarıyla dolduğunu, süre dolmadan önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yeni bir yasal düzenleme yapıldığını söyleyen Bakan Tunç, konuşmalarını şu şekilde sürdürmüştü:

"Bu düzenlemenin içeriği şu şekilde, denetimli serbestlik tedbirine 5 yıl ve daha az süre kalanlar cezaevine dönmeyecekler ama denetimli serbestlik tedbiri için 5 yıldan fazla olanlar, yani cezası daha yüksek olanlar cezaevlerine geri dönmüş olacaklar. Bu düzenlemede kapalı cezaevlerinde barındırılan hükümlüler de açık cezaevine 3 yıl erken çıkmış olacaklar ve denetimli serbestlik olarak da açık cezaevinden 3 yıl erken denetimli serbestliğe çıkmış olacaklar. Düzenleme bu şekilde. Başvuruda 2 haftalık bir süre var. 15 Ağustos akşamına kadar geri döneceklerin başvurmaları gerekiyor. Geri dönecek yaklaşık 21 bin hükümlü var. 21 bin hükümlünün, süresi içinde müracaat etmesi lazım. O süre 15 Ağustos'ta sona eriyor. 15 Ağustos'a kadar müracaat etmeyen hükümlüler haklarını kaybetmiş, direkt kapalı cezaevine gitmiş olurlar. Müracaat ederlerse açık cezaevinde barındırılmaya devam ederler." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir