• DOLAR 32.429
  • EURO 34.61
  • ALTIN 2382.49
  • ...
Dezenformasyon Bülteni  yayımlandı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Kovid-19 varyantı nedeniyle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ziyaretçi alınmıyor" iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

Antalya il ve ilçelerindeki hastanelerde, Kovid-19 varyantı ya da buna benzer herhangi bir sebeple ziyaretçi alımında kısıtlamanın söz konusu olmadığı ifade edilen bültende, yetkili kurumların açıklamaları dışında ortaya atılan asılsız iddialara itibar edilmemesi istendi.

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan fotoğraflardaki "Türkiye'nin Suriyeliler için yaptığı evler" iddiasının gerçeği yansıtmadığı kaydedilen bültende, Konya'daki Bozkır Barajı'nın açılmasıyla Dedemli Mahallesi'nin sular altında kalacağı, iddiaya konu görüntülerin, TOKİ tarafından Dedemli Mahallesi sakinleri için Konya'nın Meram ilçesine inşa edilen yeni yerleşkeye ait olduğu belirtildi.

Bültende, söz konusu görüntülerin geçen yıllarda da benzer asılsız iddialarla kullanıldığının tespit edildiği vurgulandı.

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "8 milyon ton buğday, arpa, nohut ve mercimek stoku olduğu söylenen TMO Kocaeli Derince siloları patlamayla yok oldu" iddiasının doğru olmadığı ifade edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Toprak Mahsülleri Ofisi'nin (TMO) Derince Liman Silosu'nun toplam kapasitesinin 95 bin ton olduğu belirtilen bültende, "Patlamanın meydana geldiği siloda, halihazırda 75 bin ton stok bulunmaktaydı. Patlama sonrası ilk incelemelere göre, bu stokun yaklaşık yüzde 20'si zarar görmüştür. Dolayısıyla '8 milyon ton stok' ve 'silolar tamamen yok oldu' şeklindeki iddialar asılsızdır." bilgisine yer verildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir