• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Lavanta yağı neye iyi gelir? Lavanta yağının faydaları..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lavanta bitkisinden elde edilen ve esansiyel yağlardan birisi olan lavanta yağının birçok faydası vardır. Peki lavanta yağı neye iyi gelir, lavanta yağının faydaları nelerdir?

Güneş Yanığına iyi gelir

Lavanta yağı özellikle yaz aylarında sıkça meydana gelen güneş yanıklarına iyi gelir. Pamuğa damlattığınız birkaç damla lavanta yağını güneş yanığı olan bölgeye sürerseniz Anti-mikrobiyal özelliği nedeniyle güneş yanığını hızlıca  iyileştirebilir.

Uyku probleminiz varsa lavanta yağını deneyin

Uyuduğunuz odada uçucu lavanta yağını kullanmak uyku düzensizliğine iyi gelir, sık sık uyanmanızı engeller. 

Stresi azaltır

Canlandırıcı aroma sağlayan lavanta yağı stres ve anksiyete üzerinde etkilidir. Huzursuzluğa ve kaygıya iyi gelir, kokusu sayesinde yatıştırır. 

Yaraları iyileştirici etkiye sahiptir

Pamuğun üzerine birkaç damla lavanta yağı damlatarak cildinizde oluşan yaraların üzerine sürün. İçeriğinde bulunan beta-karyofilen yaraları iyileştirici etkiye sahiptir. 

Egzamaya iyi gelir

Kaşıntı olan ekstra kuru bölgelere lavanta yağını uygulayarak masaj yapın. Egzama ve cilt kuruluğuna iyi gelecektir. Mantarlara karşı da oldukça etkilidir. Temizlik yaparken  birkaç damla lavanta yağı kullanmak bakterilere ve mantarlara karşı etkili olacaktır. 

Saç sağlığını korur

Antimikrobiyal özelliği sayesinde kepek oluşumunu engelleyen lavanta yağı düzenli kullanımda saç tellerini kalınlaştırır ve yeni saç oluşumunu sağlar. Kullandığınız şampuanın içine 2 ya da 3 damla lavanta yağı damlatarak saçınıza dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayın. Karışımı saçınıza uyguladıktan sonra 4 ya da 5 dakika bekleterek saçınızı durulayın. 

Soğuk algınlığı, astım gibi solunum yolu hastalıklarına da iyi gelir

Lavanta yağı, soğuk algınlığı, astım, bronşit gibi solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelir. Boyun ya da göğsünüze lavanta yağı sürerek masaj yaparsanız göğüs ve burundaki tıkanıklığı rahatlatır. Aynı zamanda lavanta yağını  buhar inhalasyonu yoluyla da kullanabilirsiniz. 

Kırışıklıkları önler

Lavanta yağı, ciltte meydana gelen leke oluşumlarını ve ciltte kırışıklık oluşumunu engeller. Antioksidanlar sayesinde cildinizde yaşlanma sürecini hızlandıran serbest radikallere karşı cildi korur. Temizlediğiniz  cilde gece yatmadan önce bir parça pamuğa 1-2 damla lavanta yağı damlatarak kullanılabilirsiniz. Lavanta yağı sivilcenin yok edilmesinde de faydalıdır. Sivilce olan bölgeye pamuğa bir damla lavanta yağı damlatarak sürebilirsiniz. Ancak alerjiye yatkın kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu yüzden  kullanım önerisi kullanmadan önce lavanta yağını cildinizde küçük bir bölgede deneyin. 

Sindirimi kolaylaştırır

Hazımsızlık, gaz problemleri, mide ağrısı, kabızlık ve kusma gibi problemlere iyi gelir. 

Ağrılara karşı etkilidir

Özellikle sırt, kas, eklem ağrılarına karşı oldukça etkilidir. Ağrı olan bölgeye yağı sürüp masaj yaparak ağrıyı hafifletebilirsiniz. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir