• DOLAR 32.613
  • EURO 35.388
  • ALTIN 2478.027
  • ...
Pakistan’da Çinli mühendis konvoyuna silahlı saldırı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beluci ayrılıkçı gruplar, geçmişte Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) projesiyle bağlantılı çalışmalara yönelik saldırıları üstlenmiş, Çin’in çıkarlarına yönelik tehditlere karşı koymak için binlerce güvenlik personeli görevlendirilmişti.

Ayrılıkçı grup tarafından yapılan açıklamada, “Belucistan Kurtuluş Ordusu’na bağlı Mecid Tugayı, bugün Gwadar’da Çinli mühendislerden oluşan bir konvoyu hedef aldı. Saldırı hala devam ediyor” denildi.

Güvenlik kaynakları, Çinli mühendisleri taşıyan bir konvoya yönelik bir saldırıyı doğruladı, ancak herhangi resmi açıklama gelmedi.

Bununla birlikte, senatör ve eyalet hükümetinin eski İçişleri Bakanı Sarfaraz Ahmed Bugti, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıda hiçbir Çin vatandaşının ölmediğini bildirdi.

Bugti açıklamasında, “Gwadar’da Çinli işçi konvoyuna düzenlenen menfur terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Çok şükür herhangi bir can kaybı yaşanmadı ancak pusunun püskürtüldüğü ve saldırganların öldürüldüğü yönünde haberler var” diye yazdı.

Pakistan Devlet Radyosu, ordunun halkla ilişkiler kanadına atıfta bulunarak, durumun kontrol altında olduğunu duyurdu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir