• DOLAR 32.511
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2422.941
  • ...
BAŞIBOŞ KÖPEK SORUNU ACİLEN ÇÖZÜLMELİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Antalya/Aksaray

Antalya'nın Serik ilçesinde başıboş köpeklerin saldırısı sonucu yaralanan çocuğun ailesi, sahipsiz köpek sorununa çare bulunmasını istiyor. Kadriye Mahallesi'nde ailesiyle beraber pazarcı tezgahında bulunan 11 yaşındaki Hasan Basri Kaya, 8 Ağustos'ta markete gittiği sırada sahipsiz köpeklerin saldırısına uğradı. Köpeğin ısırması sonucu baldırından yaralanan çocuk, Serik Devlet Hastanesi'nde tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Manavgat'taki evlerine gelen Hasan Basri Kaya, AA muhabirine, ailesine yardım etmek amacıyla pazara gittiğini ve çikolata almak için markete giderken köpeklerin saldırısına uğradığını söyledi. Önce köpeğin saldırmayacağını düşündüğünü ve 3 köpekten en büyüklerinin, baldırından ısırdığını ifade eden Kaya, "Etimden bir parça kopardı. Acı ile kaçıp annemlerin yanına geldim. Buradan komşuların arabasıyla hastaneye gittik ve tedavim yapıldı. Aynı mahalledeki köpekler daha önce de yaşlı bir kadın ile bir çocuğa daha saldırmıştı. Buna önlem alsınlar. Başkasının başına gelmesin. Sorumlular cezalandırılsın." dedi.

"BÜYÜK BİR ACI YAŞADIK"

Anne Melek Kaya da çocuğunun köpek saldırısı sonrası ciddi bir yaralanma geçirdiğini anlatarak, sorumlular hakkında şikayetçi olacaklarını bildirdi. Çocuğunun bir gün hastanede tedavi gördükten sonra taburcu olduğunu ancak 2-3 hafta tedavisinin süreceğini belirten Kaya, "Büyük bir acı yaşadık. Çocuğum hayatını da kaybedebilirdi, yüzü parçalanabilirdi, özel bölgesine çok az kalmıştı. Allah kimseye yaşatmasın. Bu başıboş bırakılan hayvanların aşısız dolaşmasına karşıyız, şikayetçiyiz. Yani belediyesi, zabıtası, hayvan severler böyle yapmasınlar. Bakacaklarsa baksınlar, bağlasınlar, sabit baksınlar, salmasınlar. Bunlara en kısa zamanda çare bulsunlar. Sorumlular hakkında şikayetçi olacağız." diye konuştu.

BAŞIBOŞ KÖPEKLERİN SALDIRDIĞI KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Aksaray'da sahipsiz köpeklerin ısırdığı kişi yaralandı. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde işten evine dönen Gökhan Kemal Bozlak'a (35), önceki gün sahipsiz iki köpek saldırdı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Bozlak'ın, bağırarak yardım istemesi üzerine, çevredekiler köpekleri uzaklaştırdı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Bozlak, sağlık ekiplerince Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. 

2 KÖPEK KEDİYİ BOĞARAK ÖLDÜRDÜ

Başıboş köpekler insanların yanı sıra sokaktaki diğer hayvanlar için de bir tehdit. Antalya'nın Serik ilçesinde bir ailenin evinde beslediği kedi, 2 köpeğin saldırısı sonucu öldü. Yukarı Kocayatak Mahallesi TOKİ konutlarında yaşayan Çelen ailesi, sahibi oldukları kediyi eve dönmemesi üzerine aramaya başladı. Sitenin güvenlik kamerası kayıtları incelendiğinde ise kedinin sahipsiz köpeklerin saldırısına uğradığı anlaşıldı. Kedinin sahibi Caner Çelen, gazetecilere, başıboş köpeklerin büyük sorun olduğunu söyledi. Saldırganlığından şikayetçi oldukları sahipsiz köpeklerin sitelerinden belediye ekiplerince alınarak barınağa götürüldüğünü ancak kendisine hayvan sever diyen bazı kişilerin bu köpekleri geri getirdiğini ifade eden Çelen, köpeklerin saldırısı sonucu kedilerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi.

"ÇOCUKLARA DA SALDIRABİLİRLER"

Sitenin güvenlik kameralarını incelediklerinde 2 köpeğin kedilerini kovalayıp yakaladıktan sonra boğarak öldürdüğünü gördüklerini belirten Çelen, kedilerinin emzirdiği bir aylık yavrularının da zor durumda kaldığını söyledi. Çelen, "Sitedeki başıboş köpekler aynı şeyi buradaki çocuklarımıza da yapabilirler. Köpeklerden biri bizim çocuğumuzu da kovalamıştı, Allah'tan biz yanındaydık." ifadesini kullandı.  

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan:

BAŞIBOŞ KÖPEKLER İÇİN ACİL ÖNLEM ALINMALI

Halkın güvenliğini tehdit eden başıboş köpeklere karşı ciddi bir önlem alınmadığını belirten HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, daha fazla can yanmadan tedbir alınması gerektiğini söyledi.

Ankara

Sokaklarda dolaşan başıboş köpeklerin oluşturduğu tehdit tüm Türkiye’de olduğu gibi Başkent Ankara halkının da gündeminde. Özellikle gece ve sabahın erken saatlerinde, sokak ve caddelerin tenha olduğu zamanlarda başıboş köpeklerin güvenliği tehdit ettiğiyle ilgili kendilerine sürekli şikayetler geldiğini belirten HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, vatandaşın bu konuda ciddi bir tedirginlik yaşadığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sokaklarda dolaşan başıboş köpeklerin toplatılıp barınaklara alınması çağrısının gereken yankıyı uyandırmadığını söyleyen Karaarslan, başta Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm ilçe belediyelerine çağrıda bulunarak başıboş köpeklerin yerinin sokak ve caddeler değil, toplanma yerleri olduğunu ifade etti.

“KÖPEK POPÜLASYONUNUN BU KADAR ARTMASI CİDDİ BİR SORUN HALİNE GELMİŞTİR”

Ankara’nın devasa sorunlarından bir tanesinin de başıboş köpekler olduğuna dikkat çeken Karaarslan, “Sokak köpekleriyle ilgili sorunlar bugüne kadar birçok kurum ve kişi tarafından dile getirilmesine rağmen halen aynı şekilde problem olarak devam ediyor. Sokak köpeklerinin özellikle çeteleşerek saldırılarının artması halen süren bir durum. Bununla birlikte sokak köpeklerinin yaraladığı çocuklar, sokak köpeklerinden kaçarken araçların altında kalan vatandaşlar hafızalardaki yerini koruyor. Köpeklerin saldırısı öyle basit bir saldırı değildir. Sokak köpekleri saldırısına maruz kalıp vücutlarına 50-60 dikiş atılan yavrularımız var. Vücutlarında kalıcı iz kalan ve ömür boyu o travmayı atlatamayacak olan çocuklar var. Belki bir rant uğruna yapılmayan bir müdahale söz konusudur. Sokak köpekleri yararına Ankara’da son zamanlarda pati konseri yapıldı. Sokak köpeklerin düşmanı değiliz ama sokaklar insanların mecrasıdır. Sokaklar köpeklerin mecrası değildir. Köpek popülasyonunun bu kadar artması özellikle Ankara için ciddi bir sorun haline gelmiştir. En büyük sorunların yaşandığı şehirlerin başını şu an başkentimiz oluşturmaktadır.” dedi.

“YETKİLİLER HERHALDE HEPİMİZİN ISIRILARAK BAĞIŞIKLIK KAZANMAMIZI BEKLİYOR”

Devamında Karaarslan, şunları aktardı: “Sokak köpekleriyle alakalı gündem tartışmalarında gördüğümüz bazı akla ziyan açıklamalar da söz konusudur. Bir profesörümüzün dile getirdiği gibi ‘sokak köpeklerini gördüğünde ağaç modelini alalım, onlar bize saldırmaz.’ gibi akla ziyan açıklamalar asla yeterli bir çözüm değildir. Bununla birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesinin tanıtım reklam çalışmalarına yüz milyonlarca TL harcamalarına rağmen sokak köpeklerine bir çözüm bulunmamış olması da devasa bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Artık yetkililer herhalde hepimizin ısırılarak bağışıklık kazanmamızı bekliyor.”

“ÇÖZÜM SOKAKLARIN KÖPEKLERDEN ARINDIRILMASIDIR”

Son olarak Karaarslan, “Köpekler sadece sokaklarda değil, sokaklarla birlikte kampüslerde, metroda ve birçok alana yayılmış durumda. Artık insanlar sokak köpekleriyle alakalı ‘burada bunun ne işi var’ diyemeyecek duruma getirildi. Bu rezilliğe alıştırılmaktayız. Bunun derhal düzeltilmesi lazım. Bir vatandaşımız bir ilçede ısırıldığı zaman o ilçesinin belediyesi bundan ciddi anlamda sorumludur. O ilçeyle birlikte hem Büyükşehir Belediyesi hem de Valilik hukuki anlamda sorumluk altındadır. Nihayetinde bu insanların vücudunda kalıcı iz olması, ameliyat ihtiyaçları, sağlık giderleri, estetik giderleri, tedavi giderleri vesaire maddi ve manevi tazminat gibi ciddi anlamda yük altına gireceklerdir. Bununla ilgili yapılması gereken aşılamaların yapılması ve beslenmelerinin barınaklarda yapılması, sokakların köpeklerden arındırılmasıdır.” şeklinde belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir