• DOLAR 32.22
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2412.13
  • ...
BM'den Nijer açıklaması: Nijer Cumhurbaşkanı keyfi olarak alıkonuluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Aydemir

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Haq, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Nijer Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum ve ailesinin elektriksiz, susuz, yiyeceksiz ve ilaçsız yaşadıklarına dair son raporlardan haberdar olduklarını belirten Haq, "Genel Sekreter'in (Antonio Guterres) Bazum ve ailesinin içinde bulunduğu içler acısı yaşam koşullarından çok endişeli olduğunu söyleyebilirim." ifadesini kullandı.

Nijer Cumhurbaşkanı ve ailesinin Cumhurbaşkanlığı Muhafızları tarafından keyfi olarak alıkonulduğunu söyleyen Haq, Guterres'in, "Bazum'un derhal, koşulsuz olarak serbest bırakılması ve görevine iade edilmesi" çağrısını yineledi.

Ekvador'da devlet başkanı adayına yapılan saldırı kınandı
Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, Ekvador'da devlet başkanı adayı Fernando Villavicencio'nun dün uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin BM'nin Ekvador misyonu tarafından "şiddetle kınandığını" duyurdu.

Haq, Ekvador'da Mukim Koordinatör Lena Savelli liderliğindeki BM ekibinin, işlenen suçun "cezasız kalmaması için soruşturulması, tüm ülke nüfusunu etkileyen bu şiddet dalgasını durdurmak için çabaların iki katına çıkarılması" çağrısında bulunduğu bilgisini paylaştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir