• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Kurtaran'dan Adana'ya ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Vakfı, depremin yedinci ayında da depremzedelerin yanında yer almaya ve yardım eli uzatmaya devam ediyor.

Deprem bölgesi Adana'da çalışmaları yerinde inceleyen ve depremzedelerin durumları hakkında bilgi alan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.

Umut Kervanı merkezi olarak depremzedelere yapılacak her türlü yardımda ellerinden geleni yapacaklarını belirten Kurtaran, Umut Kervanı Adana Dernek Başkanı Abidin Serin'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"Çalışmalarımızı yerinde görmek için bugün buraya geldik"

6 Şubatta yaşanan deprem nedeniyle deprem bölgelerine ziyaretlerinin devam ettiğini söyleyen Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Özellikle bu illerde Umut Kervan'larımız gerçekten de ilk günden itibaren, aralık vermeksizin çalışmalarına devam ediyor. Birçok ilimizi gezdik bu günde Adana'ya geldik. Adana ilimiz belki depremden çok fazla etkilenmedi ancak yakınında bulunan Hatay ve İlçesi İskenderun'da çok ciddi manada Adana Umut Kervanımız çalıştı. O konular hakkında hem bilgi edinmek hem de çalışmalarımızı yerinde görmek için bugün buraya geldik." dedi.

"İnşallah bu şehidimize de sahip çıkacağız"

Secdede uğradığı saldırı sonucu Şehit edilen Sacit Pişgin'in uzun zaman Umut Kervanı'nda da hizmette bulunduğunu aktaran Kurtaran, "Yakın zamanda bir şehidimiz oldu. Umut Kervanı'nda uzun zaman çalıştı, kendisi gayret sarf etti, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını giderdi. Onun şahadetini de tebrik ediyoruz. İnşallah hem ailesine hem de mezarını ziyaret edeceğiz. İnşallah bu şehidimize de sahip çıkacağız." şeklinde konuştu.

'Eğitim Seti' adını verdiğimiz bir kırtasiye yardımımız olacak"

Deprem bölgesindeki ihtiyaçlar devam ettiği müddetçe, depremzedelere yönelik yardım çalışmalarına da devam edeceklerini vurgulayan ve hayırseverlere teşekkür eden Kurtaran, şunları kaydetti:

"Bununla beraber ihtiyaçları belirlemeye çalışıyoruz. Önümüzde bir kırtasiye dönemi olacak. Eylül ayında eğitim dönemi başlayacak. Deprem bölgesindeki çocuklarımız öncelikli olmak üzere, inşallah ihtiyaç sahibi öğrencilerimize yönelik de 'Eğitim Seti' adı verdiğimiz bir kırtasiye yardımımız olacak. Bu konuda da onun alt yapısını oluşturmaya çalışıyoruz. Derneklerimiz, Umut Kervanlarımız bu konuda çalışmalarını başlatacaklar. Bizler inşallah bu ihtiyaçları gidermeye çalışacağız. Rabbim tüm hayırseverlerimizden razı olsun.  Onların destekleriyle bu güzel hizmetler yapılıyor, yürütülüyor. Biz buna inşallah devam edeceğiz. Rabbim razı olsun."

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, temasları sonrası Umut Kervanı yetkilileriyle birlikte Şehit Sacit Pişgin'in ailesine ve mezarına bir ziyaret gerçekleştirdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir