• DOLAR 32.47
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2435.082
  • ...
Devlet Hastanesi'nde klima sıkıntısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe'de (Qoser) sıcak yaz günlerinde klimaların yaşanan elektrik dalgalanmasından ötürü devreye girmemesi Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde bulunan hasta ve hasta yakınlarının tepkisine yol açtı. Yetkililere seslenen hasta ve hasta yakınları, bir an önce bu sorunun giderilmesini istediler.

 

Ameliyat olan oğlunun yanında bulunan Menife Aydın, "Oğlum ameliyat olduğu için şuan Kızıltepe Devlet Hastanesindeyiz. Klimalar çalışmıyor havalandırma yetersizdir. Serinlemek için evden vantilatör getirmişiz onunla serinliyoruz, yoksa sıcaklıktan dayanılmıyor Yetkililerden tek isteğimiz Kızıltepe'nin sıcak havasında klimaların çalışmasıdır" dedi.

 

Hastanede ameliyat olan Mesut Aydın ise, yaşadığı sıkıntıyı şu sözlerle dile getirdi: "Kızıltepe Devlet Hastanesinde ne bir klima çalışıyor ne de serinletecek vantilatörler mevcut. Büyüklerimizden yardım bekliyoruz, başbakandan, başbakan yardımcılarımızdan… Güneydoğu Anadolu bölgesi çok sıcak bir bölgedir. Bütün yetkililer, lütfen Kızıltepe Devlet Hastanesine sahip çıksın. Klimalar devreye girmediği için ne kadar hasta varsa hepsi sıkıntı içindedir"

 

Hasta yakınlarından Mehmet Başboğa, "3-4 gündür buradayız oğlumun ayağını ameliyat yapmışız. Burada herhangi bir klima çalışmıyor. Bölgemizin sıcaklığı fazla olduğu için bayağı sıkıntı çekiyoruz. Buradan yetkililere duyuruyorum hastanenin klimalarının devreye girmesini rica ediyorum" ifadelerinde bulundu.
Oğlunun ayağı kırıldığı için bir haftadır hastanede olduğunu dile getiren Emşe Başboğa da, "Yaz ayı zaten sıcak hastane içerisi de çok sıcak. Klimalar çalışmıyor serin bir hava alamıyoruz. Zaten hastayım bu halimle de hastamın yanında kalıyorum inanın sıcaktan başım ağrıyor " dedi.

 

Sıkıntıyla ilgili görüştüğümüz Kızıltepe Devlet hastanesi Başhekimi Aydın Cevheroğlu, bazı aksaklıklar yaşandığını, bu aksaklıkların giderilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

 

Cevheroğlu, "Hastanemiz 2011 Nisan ayında yeni yerleşkesine taşınmış olup bazı eksikliklerden dolayı gerek hastalarımız, gerek çalışan Sağlık personelimiz ve doktorlarımız mağdur olmaktadır. Aşırı sıcaklar nedeniyle hastanede gerek tedavi olsun gerekse verilen hizmet açısından zaman zaman aksaklıklar yaşanmaktadır. Kış aylarında da ısıtma sorunları yaşamaktayız. Tam randımanlı çalışmayan havalandırma sisteminin aksaklıklarının giderilmesi için firmalarla irtibata geçilmiştir. Sorunların çözülmesi için Mardin Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğimizle yoğun bir çaba içirişinde bunları halletmeye çalışıyoruz.

 

Yine ısıtmayla sistemiyle ilgili problemler yaşanmaktadır. Aynı sıkıntılardan dolayı kış aylarında zaman zaman polikliniklerde servislerde soğuk olduğu için aynı sıkıntıları yaşamaktayız. Tabi ki biz sürekli bakım ve onarım çalışmalarımızı düzenli ve tarihlerinde yapmaya devam ediyoruz. Klima sistemlerinin tam randımanlı olarak çalışmamasının sebebi elektriğin dalgalanmasıdır. Bu sorun, klimaların devreye girip çıkmasını ne yazık ki olumsuz etkiliyor. İnşallah bu yaz, yaşadığımız son klima problemi olacak bunları en yakın zamanda halledeceğiz " dedi. (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir