• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Umut Kervanı Van'dan örnek davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İl genelinde yaptığı örnek hizmetlerle bilinen Umut Kervanı Van gönüllüleri, camileri ziyaret ederek yaz Kur’an kurslarındaki öğrencilere meyve suyu ve kek ikramında bulundu. Çocuklara camiyi sevdirme amacıyla yapılan etkinlik takdir topladı.

 

Van’ın merkez İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde bulunan Çağrı, Molla Gürani, Molla Hüseyni Batei, Şabaniye Merkez, İşkol, Sofu Baba, Mevlana ve Edremit Yeni Toki Camilerinde Kur’an-ı Kerim ve diğer İslami dersleri alan öğrencilere dernek gönüllüleri tarafından ikram yapıldı.

Umut Kervanı Van Başkanı Sedat Vatan

Geleceğimiz olan cami yarenlerini unutmadıklarını söyleyen Umut Kervanı Van Başkanı Sedat Vatan, "Cami öğrencilerimize ikramda bulunduk. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Geleceğimizi inşa eden gençlerimizdir. Biz de onlara hem manevi hem de maddi destek olma açısından bir ikramda bulunduk. Amacımız gençlerimizi camiye alıştırmak, onlara camiyi sevdirmek. Üzerlerinde güzel bir anı bırakmak adına yaptığımız bir etkinlikti. Bunu hayırsever kardeşlerimizin aracılığıyla gerçekleştirdik. Onlara da teşekkür ediyoruz. Gençlerimize yönelik Van Umut Kervanı Derneği olarak yaz okulları etkinliklerimiz de var. Onlarla daha yakın ilişki kurmak için daha güzel etkinlikler de yapmayı düşünüyoruz. Rabbim bu uğurda ayaklarını sabit kılsın." dedi.

Erciş Temcilciliği de cami çocuklarıyla buluştu

Umut Kervanı Van'ın Erciş Temsilciliği de ilçedeki camilerde eğitim alan çocuklara ikramda bulundu.

Adnan Menderes Mahallesindeki Molla Abdullah Dibevi, Sultan Selahattin Eyyübi ile Hafız Talha Camilerinde Kur’an eğitimi alan öğrencilerle bir araya gelen Umut Kervanı Erciş temsilcisi Musa Akdeniz, hayırseverler aracılığıyla alınan meşrubatları ikram ederek çocukları sevindirdi.

Çocukların camiye teşvik edilmesi ve camileri sevmeleri konusunda katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyleyen Musa Akdeniz, "Çağın Musapları, Hamzaları, Zeynepleri ve Asiyeleri olan minik kardeşlerimizle bir araya geldik. Gençlerimizin bu sevinçlerine ortak olan hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Rabbim bizi Kur’an’ın nurundan ayırmasın inşallah. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Sevinçleri yüzlerinden okunan cami öğrencileri dernek gönüllülerine teşekkür etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir