• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bakan Eker `EXPO`ya 100 Ülkenin Katılmasını Hedefliyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANTALYA-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye`nin ilk defa bir EXPO`ya ev sahipliği yapacağını belirterek, "160 yıllık EXPO tarihinde Türkiye`nin ev sahipliğini yapacağı ilk EXPO Antalya`da yapılacak." dedi.
EXPO 2016 Antalya`nın "Çocuk ve Çiçek" temasıyla insanlık açısından iki önemli temayı vurguladığını anımsatan Eker, çiçeğin sadece insanlığın estetik ihtiyaçlarını karşılayan bir unsur olmadığını, biyolojik zenginliğin sembolü olduğunu dile getirerek, EXPO ile Antalya`nın bitkisel zenginliğini sadece Türkiye`ye değil, dünyaya göstereceğini ifade etti.
Dünyanın sahip olmadığı ve sadece Anadolu`da yetişen 4 binin üzerinde endemik bitki bulunduğuna işaret eden Mehdi Eker, Türkiye`nin bitki türleri açısından dünyada çok önemli bir ülke olduğunu belirterek diğer undur çocukların da insanlığın geleceğini, umudunu temsil ettiğini söyledi.

EXPO`ya 100 ülkenin katılmasını hedeflediklerini belirten Eker, dünyanın değişik coğrafyalarında bulunan 100 ülkenin Antalya`da değerlerini, güzelliklerini sergileyeceklerini söyledi.

Vali Öztürk "EXPO Sadece Antalya`nın Değil Türkiye`nin de Yüz Akı Olacaktır"
Antalya Valisi Sebahattin Öztürk de, EXPO`nun yapılmasının çok öncesi olduğuna işaret ederek, "Bu konunun fikri inşasında çok önemli bir geçmiş var. Geçmiş Valiler, Milletvekillerimiz, konseyimiz, sivil toplum kuruluşlarımız fikri bir alt yapı oluşturmuştur. Bu alt yapı sayesinde de EXPO 2016 kazanılmıştır" dedi.

Türkiye`de bugüne kadar çok sayıda uluslararası organizasyona imza atıldığını ama ilk defa EXPO yapıldığına dikkati çeken Vali Öztürk, "EXPO Türkiye`nin prestij projesidir. Bu sadece Antalya`nın değil Türkiye`nin de yüz akı olacaktır. Buna inanıyoruz. Antalya`ya ve Türkiye`ye layık bir organizasyon 2016`da gerçekleşecektir." diye konuştu. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir