• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van’da büyük çaplı su kesintisi: Bir hafta su yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VASKİ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Van merkez ilçeleri dahil 4 ilçede 7 günlük su kesintisi yaşanacak.

Gürpınar ilçesinde bulunan ana içme suyu isale hattında yaşanan arıza sebebiyle Edremit, İpekyolu, Tuşba ve Gevaş ilçelerinde 14 Ağustos 2023 Pazartesi günü sabah saat 03.00'da başlayacak kesinti 20 Ağustos 2023 Pazar günü saat 23.59'a kadar sürecek.

VASKİ’den yapılan yazılı duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Gürpınar ilçesi Bejingir kaynağından şehrimize gelen 1500’lük ana içme suyu isale hattındaki; (Edremit ilçesi Süphan Mahallesi TEİAŞ 17. Bölge Müdürlüğü önü, Süphan Mahallesi Nokta Market yanı, Yeni Mahalle 40 Değirmen Kahvaltı Salonu önü, Merit Oteli karşısı ve Çiçekli-Gevaş yolu Andaç Mahallesi Dönemeç Çayı yanı) toplam 5 adet arızanın giderilmesi için isale hattının tamamında çalışma yapılacağından dolayı kaynaktan su kapatılarak bakım-onarım çalışması yapılacaktır.

Arızaların ve idari su kayıplarının giderilmesi için 48 kilometre uzunluğunda ve bir buçuk metre çapında bir hattın boşalması ve arızalar giderildikten sonra tekrar doldurulması belirli bir zaman almaktadır. Bu sebeple 14 Ağustos 2023 Pazartesi günü sabah saat 03:00 ile 20 Ağustos 2023 Pazar günü saat 23.59 saatleri arasında aşağıda belirtilen ilçelerimize bağlı mahallelerimizde zorunlu su kesintisine gidilecektir.

Edremit ilçesine bağlı; 

Eski Cami Mahallesi, Yeni Cami Mahallesi, Eski TOKİ, Elmalı Mahallesi, Mülk Mahallesi, Çiçekli Mahallesi, Kıyıcak Mahallesi, Dilkaya Mahallesi, Enginsu Mahallesi, Andaç Mahallesi, Dönemeç Mahallesi, Köklü Mahallesi, Yeni Mahalle, Köprüler Mahallesi, Selahattin Eyyubi Mahallesi, Süphan Mahallesi, Kavurma Mahallesi, Memursen TOKİ, Kurubaş Mahallesi.

İpekyolu ilçesine bağlı;

Karşıyaka Mahallesi, Hacı Bekir Mahallesi, Bostaniçi TOKİ, Kevenli TOKİ, Serhat Mahallesi, Şerefiye Mahallesi, Vali Mithat Bey Mahallesi, Buzhane Mahallesi, Seyyit Fehim Arvasi Mahallesi, Bostaniçi Mahallesi, Esenler Mahallesi, Sıhke TOKİ, Alipaşa Mahallesi, Cevdetpaşa Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Hafiziye Mahallesi, Bahçıvan Mahallesi.

Tuşba ilçesine bağlı;

Şemsibey Mahallesi, Kalecik TOKİ, Organize Sanayi, Oto Sanayi, Altıntepe Mahallesi, Abdurrahman Gazi Mahallesi, Beyüzümü Mahallesi, İstasyon Mahallesi, Seyrantepe Mahallesi ve Akköprü Mahallesi.

Gevaş ilçesine bağlı;

Uğurveren Mahallesi, Atalan Mahallesi, Selimiye Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi yapılacak çalışmaların hızlı ve programlı bir şekilde tamamlanması için aynı anda tüm arızalara müdahale edilecek tüm tedbirler alınmış olup ve arızaların bitirilmesiyle sular verilecektir.

Çalışma boyunca 185 Çağrı Merkezimiz 24 saat esaslı çalışacak ve istenilen bölgelere ve depolara tankerle su takviyesi yapılacaktır.

Vatandaşlarımızın tedbirli olmaları gerekmektedir." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir