• DOLAR 32.681
  • EURO 35.194
  • ALTIN 2445.851
  • ...
Memur-Sen'den en düşük memur maaşı için yeni talep!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memurların toplu sözleşme görüşmelerinde, kamu işvereni 14 Ağustos'ta maaş zammı teklifini açıklayacak. Memur-Sen   2024'ün birinci üç ayında yüzde 25, ikinci üç ayında yüzde 10, üçüncü üç ayında yüzde 15, dördüncü üç ayında yüzde 10 artış yapılmasını talep ediyor. 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, görüşmelere ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kamu işvereni enflasyon rakamlarını ve piyasa gerçeklerini görerek tekliflerini belirlemelidir. Memur-Sen'in 3'er aylık ve refah payı esaslı zam teklifi kaygıları gidermeye, alım gücünü artırmaya, enflasyon baskısını sonlandırmaya dönük çözüm sunuyor" dedi.

Yalçın,  "En düşük devlet memur maaşı şu an 20 bin 352 TL. Yani bizim memurlar olarak bin 650 lira alacağımız var. En düşük maaş işe yeni girmiş bekar hizmetli üzerinden hesaplanması gerekirken; evli, eşi yardım alan memur üzerinden hesaplanmış. Bu bize göre yanlış bir hesap. 22 bin lira sözü yerine getirilsin. Pazarlıklara bunun üzerinden devam edelim. Biz en düşük devlet memuru maaşının toplu sözleşmeyle birlikte 30 bin TL civarında olması gerektiğini, bunun hakkaniyetli bir çözüm olduğunu dile getiriyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir