• DOLAR 32.542
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2458.81
  • ...
Abbas Güçlerinden Göstericilere Sert Müdahale
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Abbas’a bağlı güçler, bugün (23 Ağustos) Cuma namazından sonra Mısır’da yapılan katliamlarla, Suriye’de masum insanların kimyasal silahlarla katledilmesini kınamak için Batı Yaka’da yapılan gösterilere sert müdahale etti. Gösterilere katılan Hamas liderlerinden Şeyh Cemal Et-Tavil ve Şeyh Hüseyin Ebu Kuveyk’i darp eden Abbas güçleri, Ferece Rummane’yi de tutukladılar.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin bildirdiğine göre, Hamas hareketinin Mısır ve Suriye’nin mazlum halklarıyla dayanışmak için gösteri yapacağını duyurmasının ardından Abbas’a bağlı Koruyucu Güvenlik güçlerinden 200 kişilik bir ekip eylemin yapılacağı El-Bire Camisi çevresinde toplanmaya başladı. Cuma namazından sonra camiden çıkan cemaatin tekbir getirmesiyle, sivil giyinmiş güvenlik güçleri başta Hamas liderleri Şeyh Et-Tavil, Hüseyin Ebu Kuveyk ve Ferece Rummane olmak üzere önlerine geleni darp etmeye başladılar.

Muhabirimiz verdiği bilginin devamında, Abbas’a bağlı güçlerin vahşi saldırılarından sonra Şeyh Tavil ve Ebu Kuveyk’in yarım saat gözaltına alındığını, Rummane’nin ise bu güçler tarafından yerde sürüklendiğini ve daha sonra da tutuklandığını kaydetti.

Göstericilerin yanı sıra basın mensuplarına da saldıran Abbas güçleri, El-Aksa Televizyonu muhabirinin camiye girmesine izin vermezken, El-Vatan muhabirine vahşi bir şekilde saldırıp, görüntü almasını engelledikleri gibi kamerasına da el koydular.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir