• DOLAR 32.381
  • EURO 34.773
  • ALTIN 2411.09
  • ...
Vatandaşlar şikayetçi: Sayaçlar okunmadan ceza kesiliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nusaybin ilçesinde oluşan olayda iddialara göre, Duruca Mahalle sakinleri, elektrik direkleri üzerinde bulunan sayaçların okunmadan fatura kesildiğini öne sürerek, bu konuda yetkililerden yardım istediklerini dile getirdi.

Elektrik şirketinin Nusaybin’de faaliyet gösteren işletme şefliğinin önünde toplanan vatandaşlar, elektrik şirketi yöneticileriyle görüştü. Sayaçları okunmadan 15 bin TL ile 25 bin TL arasında ceza kesildiğini belirten mahalle sakinleri, elektrik sayaçlarının tekrar okunması talebinde bulundu.

Vatandaşlardan Hüseyin Harman, Duruca Mahallesindeki elektrik sayaçlarının direklerin başında olduğunu ve hiç bir vatandaşın müdahale etme veya kaçak kullanma imkanı olmadığını belirterek; “Bugün elektrik şirketi yetkilileri ile görüşmek için buraya geldik. Bizim Duruca Mahallesinde elektrik sayaçlarımız direklerin başındadır. Buna rağmen elektrik şirketi görevlileri evlere 15 bin, 18 bin, 20 bin TL ceza kesmiş. Sayçları kontrol etmeden cezayı kesmişler. Gelip saatlerimizi kontrol etmelerini istiyoruz. Bize büyük bir haksızlık yapıyorlar. Sayaçlarımızı kontrol etsinler eğer kaçak elektrik kullandığımızı tespit ederlerse istedikleri cezayı kessinler.” ifadelerini kullandı.

Duruca Mahallesi sakinleri daha sonra durumu il yöneticileri ile görüşmek üzere elektrik şirketinin Mardin İl müdürlüğüne gittiler.

(İLKHA)










Bu haberler de ilginizi çekebilir