• DOLAR 32.405
  • EURO 34.645
  • ALTIN 2391.233
  • ...
"HÜDA PAR'ın şahsında saldırdıkları İslam'dır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana'da 50 Sivil Toplum Kuruluşu'nun bir araya gelerek oluşturduğu Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Aylık olağan istişare toplantısında kente dair birçok konu görüşülürken, HÜDAPAR Adana İl Başkanlığına yapılan saldırı da STK'lar tarafından değerlendirildi.

"Sacit kardeşimizi hunharca şehit ettiler"

Medeniyet Vakfı Binasında gerçekleştirilen toplantıda söz alan Medeniyet Vakfı Başkan Yardımcısı Serdar Gürbey, "Yakın tarihte bir şehidimiz oldu. Sacit kardeşimizi hunharca şehit ettiler ama biz biliyoruz ki Cenab-ı Allah katında en hayırlı şeylere duçar olacak. Rabbim bizlere de bu uğurda aynı şekilde secdede Hazreti Osman ve Hazerti Ali gibi şehit olmayı nasip eylesin." diye konuştu.

"Secde ederken şehit edilmiş olması İslami camialar, Müslümanlar için büyük bir onurdur"

Toplantı sonrası İLKHA mikrofonuna HÜDA PAR İl Binasına yapılan saldırı hakkında değerlendirmelerde bulunan ASİM Başkanvekili Kurtuluş Kılınç ise, "Menfur olayın üzerinden tam iki hafta geçti. Öncelikle Sacit kardeşimize Rabbimden rahmet diliyoruz. İnşallah şehitlerdendir. Secde üzerinde, secde ederken şehit edilmiş olması da İslami camialar, Müslümanlar için büyük bir onurdur, büyük bir gururdur. Rabbimden rahmet diliyorum Sacit kardeşimize." dedi.

"Bu olayın arkasında başka güçler varsa bir an önce ortaya çıkarılması lazım"

ASİM Başkanvekili Kurtuluş Kılınç

HÜDA PAR saldırısında yaralanan ve tedavisi evde devam eden Salih Demir'e bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Kılınç, "Tek başına kınamak yetmez, biz bugün ASİM Toplantısı'nda Sacit kardeşimizin şehit edilmesi, Salih Başkanımızın yaralanması ve HÜDA PAR'a yönelik bu saldırının tel'inini yapmış olduk, kınamış olduk ama tek başına kınama yetmez. Hala olayla ilgili net bir bilgiye sahip değiliz. Herkesin hakkında farklı şeyler söylediği 70 yaşını aşmış bir insan var karşımızda ve bu olayı niye gerçekleştirdiğini 15 gün geçmesine rağmen net olarak ortaya çıkarılabilmiş değil. Bununla birlikte tahkikat devam ediyor ve kişi tutuklu yargılanıyor. Bu olay sadece basit bir 'faili mecnun' dediğimiz yani hep bu tarz olaylarda karşılaştığımız, daha önceki Türkiye'yi sarsan saldırılarda da gördüğümüz gibi olayın hemen ardından deliliğe, mecnunluğa vuran insanlar var. Bunlara biz çokça şahit olduk ama hepsinin arkasında farklı güçlerin olduğu daha sonra ortaya çıktı. Bu olayın arkasında başka güçler varsa bir an önce ortaya çıkarılması lazım." ifadelerini kullandı.

"Bir kan aktı, bir kardeşimiz burada şehit oldu"

Özellikle siyasetçilerin kullandığı dile dikkat etmeleri hususunda uyarıda bulunan Kılınç, "Toplumun önde gelen kesimlerinin, medyaya çıkan insanların bundan sonra söylediklerine belki 2, 3, 5 değil 10 kat daha fazla dikkat etmesi lazım çünkü söylediğimiz her şey başka insanları etkileyebiliyor.' diyerek, "Seçimlerden önce sanki iktidar partisi HÜDA PAR'mış gibi bütün oklar HÜDA PAR'ın üzerine yönlendirilmiş durumdaydı. Burada herhangi bir partinin savunuculuğunu yapmak adına söylemiyorum ama bir hakkı teslim etmek için söylüyorum. HÜDA PAR yöneticileri de gerçekten dirayetli bir şekilde durdu;  gerek Trabzon'da gerek Mersin'de gerekse de küçük de olsa Adana'daki daha önceki saldırılara karşı. Fakat bir kan aktı, bir kardeşimiz burada şehit oldu. Hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var. Herkes kendi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirirse bu sıkıntılar ortadan kalkar diye düşünüyorum. Tekrardan Sacit kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum. HÜDA PAR camiasına da hem baş sağlığı hem de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." şeklinde konuştu.

Toplantı Serdar Gürbey hoca'nın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir