• DOLAR 32.382
  • EURO 34.678
  • ALTIN 2393.77
  • ...
Depremzede köylüler: Kaldırılmayan enkazlar tehlike saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bağdere Köyü sakinleri, deprem sonrası ihale usulüyle yıkımı gerçekleştirilen evlerin, havaların da aşırı sıcak olmasıyla birlikte yılan, akrep ve daha başka ısırıcı hayvanların yuvası haline geldiğini kaydetti.

Köy sakinlerinden Arif Çalış, köyde yaklaşık 40 hanenin yıkıldığını dile getirerek geride kalan mozloz ve enkazın kaldırılmamasından şikayetçi oldu.

"Çocuklarım bahçeye çıkamıyor"

Arif Çalış

Yılan ve akrep korkusuyla çocukların evden çıkamadığını dile getiren Çalış, "6 Şubat'ta bölgemizde büyük bir deprem meydana geldi. Bağdere köyü olarak bu depremden çok etkilendik. Deprem nedeniyle yaklaşık 40 hane yıkıldı. Birinci yıkımda molozlar kaldırılmadı. İkinci yıkımda yüklenici firma yıkımla beraber moloz kaldırma işini de aldı. Bize molozları kaldıracaklarını söyledi. Daha sonra molozların bir kısmı kaldırıldı, bir kısmı da yerinde bırakıldı. Benim evim az hasarlı, evimde otuyorum. Evimin yakınında çadırlar, konteynerler var. Yaz aylarında burada yılan ve akrep oluyor.  Benim çocuklarım korkudan bahçeye bile çıkamıyor korkudan. Ondan dolayı yetkililerin, bu molozların kaldırılması için gereğini yapmasını arzu ediyoruz. Köyümüzün nerede yapılacağına dair hızlı bir şekilde karar verilmesini Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımızdan arz ediyoruz." dedi.

"Molozların kaldırılmasını istiyoruz"

Yasin Gürses

Köy sakinlerinden Yasin Gürses, "6 Şubat'ta ilimizde büyük bir deprem oldu. Bu depremde köyümüzdeki evlerin bir kısmı yıkıldı, diğerleri de ağır hasarlı duruma geldi. Yüklenici firma gelip evleri yıktı, molozların bir kısmını yerinde bıraktı. Geriye kalan molozların kaldırılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Köyümüzün yerinde yapılmasını istiyoruz"

Celal Yıldırım

Köy sakinlerinden Celal Yıldırım, "6 Şubat'ta meydana gelen depremde köyümüzde yaklaşık 40 ev yıkıldı. Köyümüz sit alanında yer aldığı için köyümüzün yerinde yapılmasını istiyoruz. Köyün alt yapısı var. Camimiz var. Mezarlığımız burada, buradan başka yere gidemiyoruz. Bundan dolayı köyümüzün yerinde yapılmasını istiyoruz. Konteynerlerimizde klima yok, televizyon, buzdolabı yok. Yarın kış geldiğinde ne yapacağız. Şimdide sıcaktan duramıyoruz. Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ve AFAD bir an önce bu işi çözüm kavuştursun ki bu sıkıntıdan kurtulalım." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir