• DOLAR 32.505
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.532
  • ...
Müftüler Tarsus'ta toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin İl Müftülüğüne bağlı İlçe Müftüleri, Tarsus İlçe Müftülüğünde bir araya gelerek Mersin'de din hizmetlerinde karşılaşılan sorunları masaya yatırdı.

 

Toplantıda, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık, Kur'an Kursu Öğreticiliği, Rehberlik, Eğitim ve İrşat Programı gibi konular da değerlendirildi. Ayrıca personele yönelik hizmet içi eğitim programlarının çeşitlendirilmesi ve kursların açılması gündeme geldi.

 

Toplantıya ev sahipliğini yapan Tarsus İlçe Müftüsü Abdülkerim Akbaba, Tarsus İlçe Müftülüğünün yapılan ve devam eden faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi verdi.

 

Toplantıda; cami ve Kur'an Kursu hizmetlerinin kalitesini artırmak ve cami dışı din hizmetlerinin artırılması için yapılacak çalışmalar vb. konular görüşüldü.

 

Tarsus'ta gerçekleşen toplantıya Tarsus Müftüsü Abdülkerim Akbaba, Mersin İl Müftüsü Ali Melek, Erdemli ilçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, Silifke ilçe Müftüsü Bekir Kaplan, Bozyazı İlçe Müftüsü Adem Bebek, Akdeniz Müftüsü Bünyamin Akkoç, Toroslar Müftüsü Mehmet Çabuk, Yenişehir Müftüsü Ali Bingöl, Mezitli Müftüsü Nusret Karabiber katıldı. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir