• DOLAR 32.37
  • EURO 35.014
  • ALTIN 2398.687
  • ...
Yayla çorbası nasıl yapılır? Yayla çorbası tarifi..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hafifliği ve tadıyla en az mercimek çorbası kadar sevilen ve hemen hemen her evde pişen yayla çorbası eski tarihlerde buğday ve yoğurtla yapılsa da şimdilerde buğdayın yerini pirinç aldı. Az malzemeli ve yapılışı son derece kolay ayrıca çok lezzetli olduğu için eski tarihlerden beri severek tercih ediliyor. Hem günlük hem de davet sofralarında baş köşede yerini alıyor.
Peki bu kolay ve lezzetli çorba nasıl yapılıyor? Gelin Sofraların baş aktörlerinden Yayla çorbasının tarifine hep birlikte bakalım..


MALZEMELER
2 SU BARDAĞI YOĞURT
1.5 YEMEK KAŞIĞI UN
1 YUMURTA SARISI
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
6 SU BARDAĞI SU
2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
2 YEMEK KAŞIĞI LİMON SUYU
NANE, TUZ, PULBİBER

Ekşi yoğurdun da değerlendirilme yöntemlerinden bir tanesi olan Yayla çorbasının yapılışına hep birlikte bakalım;

Öncelikle 2 su bardağı yoğurdumuzu, limon suyumuzu ve 1.5 yemek kaşığı unumuzu güzelce tamamen özdeşleşene kadar çırpalım.


Ardından yumurta sarısını ekleyip tekrar çırpalım.


Ardından 6 su bardağı suyumuzu karşımın üzerine koyalım ve biraz karıştıralım. Suyun soğuk olması gerekiyor. Karıştırdıktan sonra ocağın altını açalım ve orta ateşte bir süre pişmeye bırakalım.


Kaynamaya başlayınca yıkadığımız bir çay bardağı pirincimizi ekleyelim ve bir süre daha pişirelim

Ayrı bir tavaya sıvıyağımızı alalım ve kızdıralım üzerine naneyi ekleyelim ve karıştıralım. Yağı pişmekte olan çorbamızın üzerine dökelim, tuzunu ve pul biberini de ekledikten sonra karıştırıp ocağımızın altını kapatalım.

Bu haberler de ilginizi çekebilir