• DOLAR 32.265
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2404.772
  • ...
NEVA isminin anlamı nedir? NEVA ismi Kur'an-ı Kerim'de geçiyor mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çocuklara verilen isimlerin kişilik gelişiminde, karakter gelişiminde ve olgunlaşmasında etkili olduğuna dair araştırmalar ortaya koyuldu. Bu nedenle çocuklara verilen isimler büyük önem ifade ediyor. Bu nedenle anne ve babalar güzel çağrışım yapan, anlamlı, dini ve kültürel değerleriyle uyumlu isimleri tercih ederek çocuklarına o isimleri vermeli.

Son yıllarda isim konusunda toplumsal duyarlılığın arttığı, anne babaların çocuklarına isim vermeden önce yoğun araştırmalara giriştiği görülüyor. Anne babaların merak ettiği isimlerden bir tanesi de Neva. Kulağa hoş gelen Neva isminin anlamı da güzel mi? Neva ismi Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu?

Arapça kökenli olan Neva ismi Kur’an-ı Kerim’de geçiyor.


Neva İsmi Enam Suresi 95. Ayet’te şöyle geçiyor;

إِنَّ اللّهَ فَالِقُ الْحَبِّ وَالنَّوَى يُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَمُخْرِجُ الْمَيِّتِ مِنَ الْحَيِّ ذَلِكُمُ اللّهُ فَأَنَّى تُؤْفَكُونَ ﴿٩٥﴾

İnnallâhe fâlikul habbi ven nevâ, yuhrıcul hayye minel meyyiti ve muhricul meyyiti minel hayy(hayyi), zâlikumullâhu fe ennâ tu’fekun(tu’fekune).

Ayetin Türkçe meali şu şekilde: Şüphe yok ki tohumları ve çekirdekleri yarıp nebatları ve ağaçları yetiştiren Allah’tır. Ölüden diri izhâr eder, diriden ölü. Budur Allah işte, nasıl oluyor da ondan yüz çeviriyorsunuz?

Enam Suresi 95. Ayet’te ‘’çekirdek’’ anlamında kullanılan Neva; ses, ahenk, nağme, refah, güç, doğu miziğinde bir makam’’ anlamında  da kullanılmaktadır.


Neva ismini taşıyanların başarı konusunda hırslı oldukları cömert ve yeteneklerinin peşinden gittikleri ifade edilir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir