• DOLAR 32.574
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2456.48
  • ...
Veliefendi Hipodromunda yangın: 4 araç küle döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edinilen bilgilere göre akşam 23.00 sularında Veliefendi Hipodromu'nun Zeytinburnu girişinde, saman ve ot taşımak için kullanılan araçların park edildiği bölgede henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangında can kaybı yaşanmazken Ramazan Akkılıç'a ait 3 kamyonet ile farklı bir vatandaşa  ait olan kamyonet küle döndü. Bölgede bulunan 2 kamyon da çıkan yangında ciddi hasar aldı.

Hipodrom çalışanlarından alınan bilgiye göre; bölgede sık sık dolaşan madde bağımlıları tarafından yangının çıkarılmış veya kundaklama sonucu çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

"Burada asayiş zayıflığı var, şikâyet ediyoruz ama şikâyetimizle kalıyoruz"

Yaklaşık 4 milyon TL gibi maddi bir hasarın olduğu yangında 3 aracı küle dönen Ramazan Akkılıç, İLKHA muhabirine verdiği demeçte şunları söyledi:

"Burada yangın çıkmış ama nasıl çıktığını bilmiyoruz. Genelde buraya tinerciler geliyor. Şikâyette bulunuyoruz ama şikâyet ettiğimizle kalıyoruz. Talebimiz burada güvenliğin sağlanmasıdır. Bizim canımız yandı bari başkalarının canı yanmasın. Burada bir asayiş zayıflığı var. Geçen yıllarda da bir araç yandı. Bazen mazot çalınıyor. Şikâyet ediyoruz ama değişen bir şey olmuyor."

"Aynı anda 3 yerde yangın çıkması kundaklama ihtimalini akıllara getiriyor"

Hipodrom çalışanlarından Akif Yeşilbudak ise "Arabalarımız buradaydı. Bir arkadaş beni arayarak yangın çıktığını, arabaların yandığını haber verdi. Koşa koşa geldim baktım ki arabalar yanıyor. Ağabeyimim arabası yanan araçların yanındaydı zor kurtardık. Yangının burada bu saatte çıkması düşündürücü. Çünkü hipodromun etrafında 3 noktada aynı anda yangın çıkıyor. Bunun kundaklama olabileceği akıllara geliyor. Şu anda kameralara bakıyorlar. İnşallah meydana çıkar.

Madde bağımlılarının çoğunlukla yangının çıktığı bölgeye gelerek geceleri yattıklarını belirten Yeşilbudak, çoğunlukla araçların camlarını kırarak içlerinde yattıklarını onların da yangına sebebiyet vermiş olabileceğini, polisin bu duruma müsaade etmemesi gerektiğini ifade etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir