• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Konteynerlerde çalışan gazetecilere yangınlara müdahale yöntemleri tatbikatla anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu ve beraberindeki ekip basın konteynerlerini ziyaret ederek, konteynerlerde çıkabilecek olası yangına karşı nasıl müdahale edileceğiyle ilgili bilgiler verdi.

"Konteynerler yangın sınıfı içerisinde çok tehlikeli ve çok kolay yanabilen malzemelerdir"

Katipoğlu, "Konteynerler yangın sınıfı içerisinde çok tehlikeli ve çok kolay yanabilen malzemeler, bu nedenle arkadaşlarımızla hem buraya bir yangın söndürme cihazı bırakalım dedik hem de bir yangın durumunda onu nasıl kullanabileceklerini anlatalım istedik. Yangının başlangıç anında tedbir çok önemli. Alacağımız bu tedbirle yangın başka bir yere sirayet etmeden söndürebiliriz. Hemen hemen talep edilen her noktaya ücretsiz olarak biz bu eğitimi vermekteyiz." dedi.

"Yaz aylarında serinleme amaçlı boğulma vakaları yaşanıyor"

Malatya'da baraj sularının dip yapısının bilinmediğine dikkat çeken Katipoğlu, şöyle devam etti:

"Yaz aylarında serinleme amaçlı boğulma vakaları yaşanıyor. Tabi biz her zaman söylüyoruz, sürekli uyarılarda bulunuyoruz Malatya'daki baraj sularının dip yapısını bilmiyoruz, onun için kesinlikle yüzme havuzlarına yönelmek lazım. Artık Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olsun belediyeler olsun yüzme havuzlarını tekrar açtılar vatandaşlarımızın buralara gitmelerini istiyoruz. Malatya İtfaiyesi Su Altı Arama Kurtarma ekibi Türkiye'nin en köklü ekiplerinden, ben de bir dalgıcım, bu ekibin kurucularındanım. 2000 yılında 4 gönüllü arkadaş bir araya gelerek bu ekibi kurmuştuk ve o günden bugüne kadar 415 vatandaşımızın cansız bedenini çıkardık, bu konuda vatandaşlarımızın uyarılara dikkat etmelerini ve sulara girmemelerini öneriyoruz."

"Geçen sene 400 üzeri yangın yaşanırken şu an temmuz ayında 800'ü geçti"

Bu yıl temmuz ayında çıkan yangın vakalarının geçen yılın temmuz ayına göre daha fazla olduğuna vurgu yapan Katipoğlu, "Geçen gün bir değerlendirme yaptık. Arkadaşlarımızla Temmuz 2022 yılı ile Temmuz 2023 yılı arasında yaklaşık 2 kat fark var. Geçen sene 400 küsür yangın yaşanırken şu an temmuz ayında 800'ü geçen bir rakamla karşı karşıyayız. Bunun içerisinde anız yangınları, bağ ve bahçede temizlik amaçlı kuru ot yangınları, bu tür yangınlar meydana gelmektedir. Maalesef ağır hasarlı binalarda malzemeleri sökmek amaçlı spiraller ve kaynak makineleri ile ciddi anlamda yangınlara sebebiyet verilmektedir. Hemen hemen her gün çok sayıda yangın çıkmakta, özellikle anız noktasında vatandaşlarımızı bir kez daha uyarmak istiyoruz. Anız yakmak sadece toprağı temizlemiyor, aslında biz toprağın anatomisi ile oynuyoruz. Malatya'da ormanlık alan olarak Pütürge, Hekimhan, Doğanyol, Doğanşehir var… buralarda da yangınlarla karşı karşıyayız orada da bir sigara izmariti veya güneş ışığı alan bir cam parçasından yangınlar çıkabiliyor." diye dikkat çekti. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir