• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Bitlis'te "Aile Okulu Projesi" hayata geçiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün bünyesinde Bitlis Valiliğinin Proje Süpervizörlüğünde başlatılan Aile Okulu Projesine il özel idare ile bir özel şirket eğitim projesine fon sağlayıcı olarak destek veriyor.

 

Hayata geçirilecek proje için bugün Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya birçok kurum amiri katıldı. Katılımcılara açıklamada bulunan Sosyal Hizmet Uzmanı ve Proje Koordinatörü İbrahim Kaya, projenin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün bir projesi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Proje dört farklı etaptan oluşuyor ve bir yıl sürüyor. Projede 100 çifte ulaşmayı hedefliyoruz. Bu çiftlerimize yönelik toplamda 7 eğitimimiz ve 30 faaliyetimiz olacak. Bugün çatışma, öfke kontrolü ve empati üzerine eğitimler verildi. Bu eğitimlerden sonra aile destek birimini kuracağız. Bu birim sayesinde kayıt yaptıran bütün ailelerimize bireysel olarak da hizmet sunacağız.

 

Ayrıca ailelerin bütün problemlerinde ailelerle birlikte çözüm üretmeye çalışacağız. Aileler kurumumuza gelemiyorsa Aile Destek Birimine telefon açmaları bile yeterli olacaktır. Bundan dolayı bizler hemen harekete geçerek bir Psikolog, bir Sosyal Hizmet Uzmanıyla birlikte aile ile görüşülür. Aile kabul ettiği takdirde her şekilde aileye yardımcı olacağız."

 

Ailelerin eğitimine de önem verdiklerini vurgulayan Kaya, "Burada yaptığımız gibi ailelere, aile içi iletişim, öfke, öfke kontrolü, empati, çatışma ve çözme konularında sunumlar yaparak, eğitimler veriyoruz.

 

Çünkü son zamanlarda bakanlığımız, boşanma sayısının düşürülmesi ve boşanmalara karşı çeşitli çalışmalar yürütüyor. Kadın ve erkekleri güçlendirirsek, daha güçlü aileler ve o ailelerde yetişen sağlıklı çocuklar olduğunu görüyoruz" şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir