• DOLAR 32.361
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2396.603
  • ...
Milletvekili Ramanlı: Sason çileğine destek vereceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da yoğun program ve ziyaretlerine devam eden HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Sason ilçesi ve köylerine ziyaret gerçekleştirdi.

Sason yolu üzeri Ziyaret Çayönü (Zeynika) mezrası ile Umurlu köyünü ziyaret eden Ramanlı, köylülerin zirai ve yol problemlerinin çözümü için desteklerini devam ettireceğini belirtti.

Çayönü mezrası sınırları içinde bulunan baraj göletinde geçtiğimiz günlerde yaşanan boğulma vakasında bir çocuğun vefat etmesi olayı nedeniyle taziyelerini sunan Ramanlı, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için tedbirlerin alınması gerektiğini belirterek, konuyu kaymakamlığa ileteceğini söyledi

Bu olay ile ilgili köylülerin isteklerini dinleyen Ramanlı, olayın yaşandığı alanı inceledi. Köyde daha öncelerinde aynı vakaların olduğunu söyleyen köylüler, baraj göleti etrafında engelleyici tedbirlerin alınmasını istedi.

Çayönü mezrası ziyaretinden sonra Umurlu köyüne geçen Ramanlı, çilek üreticileri ile bir araya geldi.

16 dönümlük tarla üzerinde çilek üretimi yaptıklarını belirten köylüler, artan maliyetlerden dolayı çilek üretiminin gün geçtikçe azaldığını söyleyerek, çileğin maliyetinin çileğin üretimi için gerekli malzemelerin fiyatının altında ezilmeye başladığını ifade etti.

Sason çileğinin Türkiye'de tescillenmiş tarım ürünleri arasında bulunmasının Sason çileğinin önemini daha da artırmakta olduğunu söyleyen Ramanlı, bu konuda destek vereceklerini söyledi.

(İLKHA)










Bu haberler de ilginizi çekebilir