• DOLAR 32.356
  • EURO 34.746
  • ALTIN 2403.454
  • ...
Diyarbakırlı radyo yöneticileri: Çalınan kablolar yüzünden kamu hizmeti veremiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Talaytepe mevkiinde bulunan radyo vericilerinin kablolarının hırsızlar tarafından çalınması, yerel radyo hizmeti veren kuruluşların yayınlarının aksamasına neden oluyor. 

Yaşadıkları sorunu daha önce Diyarbakır Valisi ile paylaştıklarını bir çözüm bulunması noktasında verilen sözün tutulmadığını belirten yerel radyo yöneticileri bir an önce yaşanılan hırsızlık vakıalarına çözüm bekliyor.

Ferhat Mehmedoğlu

Kamu hizmeti verdilerini ve yaşanılan hırsızlık olayları yüzünden yayınlarının sık sık kesildiğini belirten Yerel Medya Dernek Başkanı ve Amed Radyo Sahibi Ferhat Mehmedoğlu, "Uzun yıllardır Talaytepe'de biz bu sorunla karşı karşıyayız. Buranın mülkiyeti devlete ait olduğu için etrafını duvarla veya dikenli tellerle çeviremiyoruz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde Diyarbakır Valisi konuyla ilgili taleplerimizi dinleyip çözüm bulma sözü vermişti. Buranın etrafını duvarla öreceklerine dair bir çalışma yapacaklarını, güvenlik kamerası takacaklarını ve bir nizami kapı olacağını söylemişti. Ne yazık ki 7 ay geçti hiçbir çalışma olmadı. Biz ilgili birimleri arıyoruz cevap vermiyorlar. Cevap verdikleri zaman da bugün, yarın diye bizi erteliyorlar. En son kabinimizde yine hırsızlık oldu, kablolarımızı kestiler ve bizim yedi gün yayınımız olmadı." diye konuştu.  

Mehmedoğlu, "Bir yerel radyonun yedi gün boyunca yayını olmuyorsa, konuyla ilgili yetkililer sessiz kalıyorsa, hala bir çözüm üretmiyorsa bu bir utanç durumudur. Kesilen kabloların yerine yenisini biz İstanbul'dan talep ediyoruz, geliyor. Bunlar kolay şeyler değil. Bu sadece bize yönelik yapılan bir durum da değil, yerel radyolara yönelik sürekli yapılan bir durum. 2018'den günümüze 6 defa radyomuzun kabloları çalındı, kabinlerin kapısı kırıldı, klima ve ups kablosu çalındı. En son iki gün önce esnaf ziyareti yaparken Vali Beyle görüştüm, durumu söyledim ama buranın milli emlağa ait olduğunu bir çözüm üretemeyeceğini söyledi. Şimdi milli emlak neresi? Devletin kendi birimi. Biz vergi veriyoruz, kamu hizmeti sağlayan insanlarız dolayısıyla herhangi bir sıradan şirket değiliz." ifadelerini kullandı.

"Madem RTÜK bizden vergi alıyor, devletin bizi koruması gerekiyor"

Verdikleri vergilerin karşılığını alamadıklarını ifade eden Mehmedoğlu, "Madem RTÜK bizden vergi alıyor, elektrik parası ödüyorsak devletin de bizi koruması gerekir. Devlet bizi korumuyorsa o zaman kendi kendimizi korumamıza engel olmasın. Biz burada hırsız yakaladığımızda, hırsıza bir şey yapamıyoruz, buranın etrafını dikenli telle de çeviremiyoruz. Ne yazık ki bir çözüm bulunmuyor. Her seferinde buraya geliyor, polis gibi devriye atıyoruz. Ben işimi gücümü bırakıp sürekli buraya gelmek zorunda mıyım? Gelmediğim zaman kablom ve cihazlarım çalınıyor, yayınım kesiliyor. Benim yedi gün yayınım kesildi bu bir utançtır. Bu utanç bu şehrin mülki amirlerinin utancıdır. " dedi.

İbrahim Erdoğan

Çağrı FM Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan bu sorunun yıllardır devam ettiğini belirterek, "Haftada bir radyolara yönelik hırsızlık oluyor. Bize maliyeti büyük oluyor. Bu hırsızların bir metrelik kabloyu kesmeleri ucuz bir şey görülebilir ama maalesef maddi olarak büyük kayıplar yaşatıyor. Biz kasım ayında mesai arkadaşımla birlikte sabaha kadar burada nöbet tutmak zorunda kaldık.

Yetkililere seslenen Erdoğan, "Mülki amirlerimize sesleniyoruz: Bu mağduriyetimizin bir an önce giderilmesi lazım. Burası devletin mülkü olduğu için onların bir an önce bir çözüm bulması lazım. Buranın uyuşturucu bataklığına dönmüş, fuhuş yapılıyor olması bir ayıp yeter. Çok şey istemiyoruz buranın etrafının tellerle örülmesi birkaç kameranın takılması bu işi çözecektir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir