• DOLAR 32.453
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2436.376
  • ...
Kendisi Küçük Aklı Büyük
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu kardeşimiz, Gazze`yi ve Gazzeli kardeşlerimizi çok sevmektedir. Birgün televizyon izlerken gözü bir habere takılır. Sakin sakin izlemeye başlar. birdenbire celâllenir. Televizyondaki haberde, alçak israil`in Gazze`ye saldırıları görüntülenir. Gazze`deki Müslüman kardeşlerimizin zulüm altında kaldıklarını ve annesiz babasız kalan çocukları görünce ağlamaya başlar. Ablası İbrahim`in ağladığını görünce meraklanır. Hemen yanına gidip kardeşine sorar:
-Canım kardeşim niçin ağlıyorsun? der.
İbrahim!
-Ablacığım, televizyonda olup biteni hiç izlemedin mi? Gazzeli kardeşlerimizin, yaşadıklarını hiç duymadın mı? Onlar hergün ağlarken annesiz ve babasız, yiyeceksiz kalırken, bizler burada yiyip içiyoruz, annemiz ve babamızla vakit geçiriyoruz. Bu adalet midir? der. Ablası, İbrahim`in bu anlamlı konuşmasından derinden etkilenir. Ablasi İbrahim`e:
-Maşaallah, aferin kardeşim. Tabiki adalet değildir. O zaman Gazze`deki kardeşlerimizin iyiliği için yardımcı olmak ister misin? der.
İbrahim:
-Tabiki ablacığım, peki nasıl? der.
Ablası: Öncelikle, onlar için bol bol dua etmeliyiz ve onları sürekli hatırlayıp halimize her zaman şükretmeliyiz. Anne baba ve kardeşlerimizi hiç üzmemeye dikkat etmeliyiz. der.
İbrahim:
-İnşaallah, Gazze için elimden gelen herşeyi yapacağım ablacığım, der.
Evet sevgili kardeşlerim. İbrahim ile ablası arasında geçen konuşmayı hepimiz anlamışızdır inşaallah. Unutmayalım ki, Allah daima mazlumların yanındadır. Her zaman Müslümanlar galip gelecektir. Bizler daima Gazzeli kardeşlerimize dua edelim. Bu arada israil mallarını boykot`a devam.
Allah`a emanet olun!
Selam olsun Mavi Marmara Şehitlerine ve Gazze`deki kardeşlerime.

 

Ümmü Gülsüm Bayram / Elazığ

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir