• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Özel günlerin anlamlı hediyesi: Çiçekler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sevginin en iyi ifade şekillerinden biridir çiçek. Her birinin rengine, çeşidine göre de ayrı ayrı anlamlar yüklenmiştir.

Çiçekler, söz ile ifade edilemeyen pek çok duyguya tercüman olur. Çiçekler kimi zaman çocukların anne ve babalarına, kimi zaman da eşlerin birbirlerine, kimi zaman ise bir hasta ziyaretinde tebessüm ettiren hediye olmuştur.

Çiçekler bayram, düğün, nişan, tören ve açılış gibi özel günlerin yanı sıra taziye gibi hüzünlü günlerin de tercih edilen objesidir. Özel günlerin en güzel ve en anlamlı hediyeleri olan çiçekler, birçok kişinin de gelir kapısı oluyor.

Tüm zamanların en güzel, en özel ve en göz alıcı hediyeleri arasında yer alan çiçekler, insanların duygularını doğal ve içten ifade edebilme fırsatı sunan benzersiz bir özelliğe sahiptir.

Özel günleri farklı hediyeler ile kutlamak, onları unutulmaz yapmak insanların ortak hayallerinden biridir. Kişinin zarif ve naif yolla anlatmanın yolu olan çiçekler, en güzel ve en ideal hediyelerdendir.

Ankara’da 40 yıldır çiçek sektöründe olan Kemal Özkılıç, çocukken çıraklıkla başladığı çiçekçiliğin şimdi ise toptan ve perakende satışını gerçekleştiriyor.

"Çiçek gerçekten son yıllarda Türkiye’de çok gelişti ve gelişmekte"

Kemal Özkılıç

Özkılıç, "Çıraklıktan yetişmeyim, 14 yaşımda bu sektöre başladım. Şu anda Ankara'da aktif toptancılık yapıyoruz. Taşradaki çiçekçilere toptan çiçek satıyoruz. İthal çiçek getiriyoruz. Yerli ürünler getiriyoruz ve çiçekçilere pazarlamasını yapıyoruz. Çiçekçiler de buradan aldığı günlük taze çiçekleri vatandaşlara satıyor. Ankara’da yaklaşık bine yakın çiçekçi var. Bunun hemen hemen 800’ü aktif. Çiçek sevgidir. İnsana moral aşılayan, sağlık aşılayan bir hobi kaynaklı iletişimdir. Çiçek gerçekten son yıllarda Türkiye’de çok gelişti ve gelişmekte. Üretim sayımız arttı. Üreticiler çok fazlalaştı fazlalaştıkça da bunlar çiçekçiye yansıyor, çiçekçi de halka inebiliyor. Şu an bu sektör gayet güzeldir." dedi.

Çiçeklerin en fazla özel günlerde rağbet gördüğünü ve tercih edildiğini belirten Özkılıç, "Özel günler için en çok satılan çiçekler yılbaşında kokina dediğimiz kırmızı renkli kokinalar satılıyor. Anneler günü için genel bütün çiçekler satılmaktadır. Hem kır çiçekleri hem de saksı çiçekleri satılıyor. Anneler günü bizim için daha yoğun geçmektedir. Öğretmenler gününde de genelde küçük kır çiçekleri ve küçük saksı çiçekleri talep edilmektedir." ifadelerine yer verdi.

Çiçek kültürüyle ilgili de bilgi veren Özkılıç, şunları söyledi:

"Çiçek kültürü Türkiye’de artık yavaş yavaş yaygınlaşıyor. Avrupa standartlarına yaklaşıyor. Herkesin alabileceği kapasitede fiyatlar olduğu için çiçeklere talep her geçen gün artıyor. Düğünlerde ayaklı sepet, fujer çiçekleri ve buna benzer çiçekler gitmektedir. Cenazelere de çelenkler gitmektedir. Taziyeler için çelenk yapılıyor. Cenazeler için de bunlar."

Özkılıç, vatandaşların her zaman canlı çiçek tercih ettiğini ve canlı çiçekler içerisinde de en çok gülü tercih ettiklerini de sözlerine ekledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir