• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Adana mazlumları unutmadı-foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Adana`da Peygamber Sevdalıları Platformu Akdeniz Koordinatörlüğü ve İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu ortaklaşa basın açıklaması ve gıyabi cenaze namazı etkinliği düzenledi.
 
Zalimler İçin Yaşasın Cehennem", "Kahrolsun Amerika", "Kahrolsun İsrail" afişinin açıldığı programda, "Sizler yüzü Es(v)edler ve Si(n)silersiniz. Bir gün hesap vereceksiniz", "Haçlılar birleşti ya Ümmet" ve "Dün Halepçe, bugün Şam, yarın.." pankartları açıldı.
 
Ayrıca Beşşar Esed ve Abdulfettah Es Sisi`nin temsili idam edilişleri canlandırıldı.
 
Düzenlenen etkinlik Veysi Sonkaya Hoca`nın Kur`an-ı kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kur`an-ı Kerim`in ardından basın açıklamasına geçildi. Basın açıklamasını platformlar adına İsa Emre okudu.
 
Hz. Ali`nin "Mazlumların zalimlerden intikam alacağı gün, zalimlerin zulmünden çetin olacaktır." sözüyle basın açıklamasına başlayan Emre, "İslam ümmeti kan ağlıyor. Her tarafta kan ve gözyaşı… Mısır`da, Suriye`de, Arakan`da, Irak`ta, Afganistan`da, Tunus`da, Filistin`de katledilen çocuklar talan edilen yuvalar. Ve ümmet dağınık, paramparça… Mısır`da bir günde 4 bini aşkın Müslüman şehit edilirken, Suriye`de çoğunluğu henüz günah yüzü görmemiş Müslüman yavrularımız, canlarımız kimyasallarla boğulurken aslında geleceğimizde boğulmaya çalışılıyor.
 
Son dönemde Mısır`da yaşananlar sebebiyle gözden uzak kalan Suriye`de diktatör ve zalim oğlu zalim Esed Mısır`daki darbecilerin yapmış olduğu katliamlardan destek almış olmalı ki böyle bir vicdansızlığa kalkışıp çoluk çocuk kadın erkek genç yaşlı binlerce masum sivili katletmiştir." dedi.
 
Bin bir umutla beklediğimiz İslam baharının çok çetin ve sert bir kışa dönüştürüldüğünü vurgulayan Emre, "Buna rağmen Rab`leri bir, Peygamberleri bir, Kitapları bir ve kıbleleri bir olan ümmet hasis hesapları küçük projeleri bir kenara bırakıp omuz omuza, sırt sırta vermeyi beceremedi. En azından herkesi bir ekin gibi biçmeye gelen düşmanın saldırılarını atlatıncaya kadar. Bu ümmet bu ihtilafın bedelini ne bu dünyada nede ukbada ödemeye güç yetiremez." diye konuştu.
 
Buradan bir kez daha çağrıda bulunduklarını ifade eden İsa Emre, "Bu meselede söz sahibi olabilecek tüm kesimler derhal bir araya gelerek sorumluluk almalı. Suriye`de Müslüman halkın meşru taleplerinin ve İslam`ın hakim olduğu bir yönetimin tesisi için harekete geçmelidir.
Bu vesileyle zalime karşı durmayı ilke edinmiş 7 İslami STK olarak bu katliamı tel`in ediyor ve bu kanın durması için ilgili herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Basın açıklamasının ardından topluluk Suriye`de katledilen mazlumlar için gıyabi cenaze namazı kıldı ve akabinde zalimlere beddua etti.
 
Sık sık tekbir getirilip zalimler aleyhine sloganlar atılan programın ardından katılımcılar sessizce dağıldı. (Yunus A. Emre-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir