• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Lenfödem hastalığına yakalanan 72 yaşındaki hasta sağlığına kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde uluslararası kabul gören tedavi yöntemleri ile çözüm bulunuyor.

Lenfödem hastalığının; doğru tanı, doğru tedavi ve hasta uyumu ile tedavi edilebildiğinin söyleyen Hastanede görevli Fizyoterapist Enes Koçoğlu, Lenf tedavisi için dünyada altın standart kabul edilen kompleks dekonjestif tedaviyi (Boşaltıcı terapi) hastanede uyguladıklarını söyledi.

"Çok tabakalı bandajlama uygulayarak, lenf sistemini tam anlamıyla desteklemiş oluyoruz"

Fizyoterapist Enes Koçoğlu

Tedavilerinin 2 fazdan oluştuğunu söyleyen Fizyoterapist Koçoğlu, "Birinci fazda hastamızı bilgilendiriyoruz. Daha sonra hastamıza halk arasında lenf masajı olarak bilinen manuel lenf drenajı uyguluyoruz. Bu yöntem lenf sistemini vücutta aktive etmiş oluyor. Hasta bölgeyi, sağlam tarafa yönlendiriyoruz. Ardından çok tabakalı bandajlama uygulayarak lenf sistemini tam anlamıyla desteklemiş oluyoruz." dedi.

Bandaj sonrasında hastalara mutlaka egzersiz vererek lenf akışını tam anlamıyla desteklediklerini vurgulayan Koçoğlu, "Hastamızın ödemi de maksimal seviyede azaldıktan sonra hekimimizle koordine ederek ikinci faza geçiyoruz. İkinci fazda da hastamıza bası giysisi planlıyoruz. Hastamız, bu bası giysisini ömür boyunca kullanarak tedavisini bu şekilde devam ettirmiş oluyor. Bu şekilde şikâyetlerinin önüne geçmiş oluyoruz." şeklinde konuştu.

"Aşırı sıcak ve soğuktan kaçının"

Lenf ödem tanısı konduktan sonra dikkat edilmesi gereken noktaları sıralayan Fizyoterapist Koçoğlu, "Hastalarımızın kesinlikle hamam kaplıca saunaya gitmelerini istemiyoruz. Aşırı sıcak, aşırı soğuk uygulamalardan kaçınılmasını, duş alırken o vücut bölgesini ılık suyla yıkanmasını tırnakları ile kaşımamasını, kese yapılmamasını mutlaka hastalarımıza öneriyoruz. Çünkü dokular arası biriken proteinden zengin sıvı enfeksiyon kapmaya çok yatkın olduğu için hastalarımızın buna çok özen göstermesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Şifa için Manisa'dan geldiler"

Kadriye Bilgin ve eşi

Lenfödem tedavisi için eşi ile birlikte Manisa'dan Bursa'ya gelen, On yıl önce olduğu kanser ameliyatından iki yıl sonra kolunun şiştiğini ve lenfödem tanısı aldığını ifade eden 72 yaşındaki Kadriye Bilgin, "Doktorların dönüşü olmayacağını söylediler. Yaptıkları araştırma ile İlker Çelikcan Fizik Tedavi Hastanesine başvurduk.  Kolumun şişliği indi. Hem mordu hem şişti. Şimdi öncekinden çok çok daha iyiyim. Elimi hiç ağzıma götüremiyordum. Şimdi biraz daha getiriyorum. Su falan içeyim diye uğraşabiliyorum. Onları içe biliyorum." diye konuştu. (İLKHA)

 











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir