• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kirasını ödeyemediği için evden atılan kiracı 4 gündür dışarıda yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kirasını ödeyemediği için ev sahibi tarafından dışarıya atıldığı iddia edilen 72 yaşındaki Sevim Korkmaz, evindeki eşyalarla birlikte sokakta kaldı.

Korkmaz, Eyyübiye ilçesinde Mance Mahallesinde bir boş arazide 4 gündür aç ve susuz bir şekilde yaşamaya çalıştığını ifade etti.

İLKHA'ya mağduriyetini anlatan Korkmaz, kimseden yardım almadığını belirterek kendisine destek verilmesini istedi.

Dışarıda kalmasından dolayı bazı eşyalarının çalındığını da söyleyen Korkmaz, hastalıklarından dolayı çalışamadığını belirtti.

"4 gündür burada yaşıyorum"

Sevim Korkmaz

Kirasını ödeyemediği için evinden atıldığını ifade eden Korkmaz, "Ev kirasını bin lira ödüyordum. Bir şekilde tamamlayıp kiramı ödüyordum ama artık ödeyemez hale geldim. 1951 doğumluyum, bir iş yapamadığım için iki aylık kiram birikti. Evim benden habersiz nakliye aracına yüklendi ve eşyalarım buraya atıldı. Gözümü bir açtım, çöplüğün içindeyim. 4 gündür burada yaşıyorum. 4 gündür bir kişi bile bana 'aç mısın, susuz musun' diye sormadı. İçecek su bile alamıyorum. ben Türkiye vatandaşı değil miyim, neden beni görmüyorlar? Güneşin altında bir bayan var. Gelen geçen arabalar tozunu benim üzerime savura savura gidiyor." dedi.

"Tek çarem televizyona haber vermekti"

4 gündür aç ve susuz yaşadığını belirten Korkmaz, "Ben de bir insanım. Herhangi bir yerden yardım almıyorum. Benim hakkım hiçbir yerde yok mu, neden beni görmüyorlar? Tek çarem televizyona haber vermekti. 4 gündür buradayım ve 4 gündür aç yaşıyorum. Bir kişi bana 50 lira verdi, o 50 lira ile ilk geldiğim gün ekmek yiyebildim. Ondan sonra ekmek, yiyecek ve içecek bulamadım. Uyuyamıyorum, hiç uyku uyumadım. Eşyalarımın başında bekliyorum."  diye konuştu.

"Önceden çöplerden pet topluyordum, hastalandım"

Hastalığından dolayı çalışamadığını söyleyen Korkmaz, "Makine, fırın ve ev eşyalarımı aldılar. Bu kadar şeyden sonra yetmiyormuş gibi bir de hırsızlar geldi. Benim gibi birinden hırsızlık yapılır m? Yüksek şeker hastasıyım ve beyin damarlarımda tıkanma var. Dün akşam ben burada ölmek istedim. 'Allah'ım benim canımı al' dedim. Önceden çöplerden pet topluyordum, hastalandım. Ailem beni kimlikten ret isteği ile mahkemeye verdi. Kimliğim mahkemede olduğu için bir şey yapamıyorum. Kimliğim mahkemede olduğu için ben bir yerden yardım alamıyorum. Vatandaş olarak yaşamıyorum.  Eşim rahmetli oldu, ikinci evliliği yaptım ama sonra ayrıldım." şeklinde konuştu.

Korkmaz, mağduriyeti ile ilgili son olarak şunları söyledi:

"Hurdaya gitmiştim, ev kirası için çöplerden hurda topluyorum. Nakliyeci telefonla arayıp 'evinizi yükledik nereye bırakalım' dedi. Bildiğim bir yerin olmadığını söyleyerek burayı tarif ettim. Sonra buraya geldim evim ortada kalmış." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir