• DOLAR 32.212
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2471.683
  • ...
Milletvekili Dinç'ten saldırıya uğrayan Demir'e ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Adana İl Binasında 22 Temmuz Cumartesi günü saldırı gerçekleştirilmişti. Gerçekleştirilen saldırıda HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir yaralanırken İl Sekreteri Sacit Pişgin ise şehid olmuştu.

Taburcu olan Demir'e geçmiş olsun ziyaretleri devam ediyor. Bu kapsamda bir ziyaret gerçekleştiren HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, ibadet esnasında yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu belirtti.

"Bu sadece HÜDA PAR'a saldırı değildir. Aslında bir bütün olarak siyasi kuruma saldırıdır"

Saldırının asıl müsebbiplerinin HÜDA PAR'ı hedef gösterenler olduğunu ifade eden Dinç, şunları kaydetti:

 "Sürekli HÜDA PAR'ı hedefe koymak, karalamak ki size saldırı olduğu günlerde bile hala HÜDA PAR'a hakaretler yapılıyordu. Bu hedef göstermelerin sonucu bu vahim olay yaşandı. Temennimiz bu meselenin net, şeffaf bir şekilde, en kısa sürede ortaya çıkmasıdır. Bir de bu sadece HÜDA PAR'a saldırı değildir. Aslında bir bütün olarak siyasi kuruma saldırıdır. Bununla yetinmeyip aynı şekilde namaz üzerinde, ibadet halinde Rabbine yönelmişken bu saldırının yapılması hiç kabul edilemez. Hiçbir din ve ideolojide namazda saldırı olmaz. Bu şekilde bir saldırı ayrı bir kategoride değerlendirilmesi gerekiyor. Hem namaz üzerinde hem de kendi il başkanlığımız içerisinde İl Başkanımıza ve İl Sekreterimize saldırı oluyor ve sekreterimiz can veriyor, şehit oluyor." 

"Bir partinin İl Başkanlığına saldırı tüm siyasi partilere saldırı olarak görülmeli"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bakanların, Devlet Bahçeli'nin Ahmet Davutoğlu'nun Temel Karamollaoğlu'nun, Önder Aksakal'ın kendilerini aradıklarını bunları unutmadıklarını söyleyen Dinç, "Bizi arayan Milletvekilleri, Sivil Toplum Kuruluşları oldu. Yurt içi ve yurt dışı çoğu STK ve Siyasi parti liderleri de aradı. Teşekkür ediyoruz. Onları bu konuda unutmamışız ama Meclis Oturumunda, Genel Kurul'da bunun dile getirilmemesi de büyük bir ayıptır çünkü bir partinin İl Başkanlığına saldırı tüm siyasi partilere bir saldırı olarak görülmesi gerekiyor. Rabbim zalimlere fırsat vermesin. Vefat eden kardeşimize de Rabbim rahmet eylesin. Ailesine de hepimize de Rabbim sabırlar versin. Bu şekilde birinin katledilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu konu Türkiye'deki tüm STK'lar, Cemaat liderleri, tüm siyasi partiler buna tepkisini ortaya koymalıdır ki bir daha böyle bir durum yaşanmasın. Eğer tepkilerini koymamışlarsa bu da tepkisini koymayan kim varsa bu ayıp alınlarına yazılacak ve tarih boyunca unutulmayacaktır." (İLKHA)




Bu haberler de ilginizi çekebilir