• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Giresun Üniversitesi taban puanları 2023! Giresun Üniversitesi 2 ve 4 yıllık bölümleri taban puanları!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YKS tercihleri 27 Temmuz ile 8 Ağustos 2023 arasında yapılabilecek. ÖSYM, YKS tercih Kılavuzu'nu geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Adaylar en fazla en fazla 24 tane tercih yapabilecek. Tercih sürecinin başlamasının ardından adayları üniversitelerin istedikleri bölümlerinin  taban puanlarını, kontenjan sayılarını, başarı sıralamalarını araştırmaya başladı. Giresun üniversitesi taban puanları 2023, Giresun Üniversitesi'nin 2 ve 4 yıllık bölümlerinin taban puanları, başarı sıralamaları, kontenjan sayıları

YKS TERCİHLERİ NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

-YKS tercihleri, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle yapılacak.

-ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Adaylar, erişime açılacak olan 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na yayınlandığı andan itibaren ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşabilecek.

-Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyecek.

-Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklar.

2023-TYT puanı hesaplanan adaylar, Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını tercihleri arasında gösterebilecekler.

– 2023-AYT/YDT’de ilgili puan türünde puanı hesaplanan adaylar, Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI 2023

Giresun Üniversitesi'nin 2 ve 4 yıllık bölümlerinin taban puanları, başarı sıralamaları, kontenjan sayıları

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir