• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Cinayetlerin ana sebebi manevi eksikliktir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır'da son zamanlarda artan cinayet olaylarıyla ilgili görüştüğümüz STK ve din adamları, yapılan katliamların, işlenilen cinayetlerin en büyük sebebinin manevi eksiklik olduğunu söylediler.

 

Son zamanlarda Doğu ve Güneydoğuda özellikle Diyarbakır'da artan cinayet olaylarıyla ilgili görüştüğümüz Diyarbakır ve Değerlerini Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep İdikut, Din Görevlileri Birliği Derneği (Din-Bir-Der) Diyarbakır Şube Başkanı Kutbettin Akdemir, Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (Din-Bir-Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Cüneyt Özmen, Din-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mevlüd Yıldız, yaşanan katliamların kaynağının İslam'ın tam olarak anlaşılamaması ve yaşanmaması olduğu dile getirdiler.

 

Eski yaşanan kavgalara bölge âlimlerinin müdahale ettiğini ve olaylarını kısa sürede çözüldüğünü ifade İdikut, "Yaşanan katliamlarını en büyük nedeni Kur'an ve sünnetten uzaklaşmamızdır. Kuran'ın öğretilerini, Peygamber Efendimizi örnek ve rehber edinerek güzellikleri hayata geçirip birbirimize tahammül etmemiz gerekir" ifadelerini kullandı.

 

"İnancımızda bir insanın canına kast etmek ebedi cehenneme müstahak olur" hadisini söyleyen İdikut, " Ebedi cehenneme gireceğimize, bölgedeki âlimleri, kanaat önderlerini ve ulemaları bu işe dâhil ederek kavgalarımızı çözebiliriz" dedi.

 

Cinayeti işleyenlerin kalbinde Allah korkusunun olmadığını ifade eden Akdemir ise, "Bu gibi olumsuzlukların ana sebebi, cinayeti işleyenlerin kalbinde Allah korkusunun olmamasıdır. Din âlimlerinin, toplumun önde gelen şahsiyetlerin bu konuda ciddi çaba harcamaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 

Yaşanan katliamlardan dolayı üzgün olduklarını ifade eden Cüneyt Özmen ise, " Yaşanan cinayetlerin eğitimsizlik ve cehaletten kaynaklandığını düşünüyorum. Bu cinayetin önüne geçebilmek için, topluma İslami eğitim verilmeli, din adamları camilerde vaazlar vererek halkı bilinçlendirmeli. Özellikle sivil toplum kuruluşları işlenen cinayete karşı bilgilendirme çalışmalarını hızlandırmalıdır" şeklinde belirtti.
Son zamanlarda artan cinayet olaylarının önüne geçilebilmesinin tek yolunun halka İslam'ı öğretmek olduğunu dile getiren Mevlüt Yıldız, yaşanan cinayetlerin engellenmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyerek işlenen cinayetlerin sona ermesi temennisinde bulundu. (M.Sait Adiyaman/Fikret Kavgalı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir