• DOLAR 34.12
  • EURO 38.127
  • ALTIN 2873.452
  • ...
Ümmet sesini yükseltti  KUR’AN’A SALDIRININ BİR BEDELİ OLMALI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları telin etmek amacıyla Diyarbakır'da İstasyon Meydanında Kur'an'a Saygı Mitingi düzenledi. Çevre il ve ilçelerden de halkın yoğun katılım gösterdiği mitinge İslami cemaat temsilcileri ve siyasi temsilciler de video mesaj gönderdi. Ümmetin İttihadının oluştuğu Diyarbakır’da Kur’an’a yönelik saldırıların bir bedeli olması gerektiğine dikkat çekildi. 

BU İĞRENÇ EYLEMLERE GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE KARŞI ÇIKIYORUZ

Filistin'in Türkiye Büyükelçisi Dr. Faid Mustafa mesajında şunları kaydetti; “Buradaki bu topluluğun amacı, bu alçak eyleme karşı öfkemizi ortaya koymaktır. Tüm Avrupa ve dünya ülkelerine dini ve kültürel azınlıkların haklarını garanti etmelerini, farklı halkların birlikte yaşayabilecekleri bir ortam temin etmelerini, karşılıklı olarak birbirlerinin değerlerine saygıyı tesisi etmesini sağlamak ve bu düşmanca eylemlerin tekrarını önleyip dini kutsalları korumak için kararlı önlemler almalarını sağlamak içindir. Dinini, peygamberini ve Kur’an’ını seven, hoşgörü ve barış ilkelerine inanan bir toplum olarak bugün ortak bir noktada bir araya gelmiş ve bu iğrenç eylemlere güçlü bir şekilde karşı çıkıyoruz. Kültürler ve dinler arasında anlayış ve farkındalığı arttırmaya çalışıyoruz. Birlikte, barış ve sevgi hakim olan bir dünya için çalışıyoruz.”

MUKADDESATIMIZA YÖNELİK HAKARETLERİ ÖNLEMEK İÇİN TÜM ÇABALARIMIZI SARF ETMELİYİZ

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Şeyh Ali Karadaği de “Biz Müslümanlar olarak mukaddesatımıza yönelik hakaretleri önlemek için tüm çabalarımızı sarf etmeliyiz. Bu konularda bir hafta veya iki hafta sonra soğumamalı ve amacımıza ulaşana kadar çalışmaya devam etmeliyiz. Bu bizim görevimizdir değerli kardeşlerim. Bu mitinge katılımınız ve gösterinizden dolayı Allah hepinizden razı olsun. Ayrıca bu gösteriyi düzenleyenlere de teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

KUR’AN-I KERİM’E HAKARET EDENLERE KARŞI HER MÜSLÜMANIN BİR TUTUMU OLMALIDIR

“Kur’an-ı Kerim’e hakaret etmek bütün kutsal kitaplara, bütün peygamberlere ve bütün kavimlere hakaret etmektir” şeklinde konuşan Mısırlı Alim- Prof. Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd,  “Biz ise hiç kimsenin Allah’ın indirdiği İncil’e veya Allah’ın indirdiği Tevrat’a, Hz. Musa’ya veya Hz. İsa’ya hakaret etmesini kabul etmeyiz. Biz vâris olan ümmetiz. Hâkim olan ümmetiz. Bu kutsal kitap aracılığıyla vahyin kaynağına ulaşan ümmetiz. Şu durumda her Müslüman iki şeyle yükümlüdür: Birincisi, Kur’an-ı Kerim’e hakaret edenlere karşı her Müslümanın bir tutumu olmalıdır. İkincisi ise, Her Müslümanın Kur’an’a olan ilgisini ve sevgisini yansıtan pratik bir tutumu olmalıdır. Kur’an’ı okumalı, okumasını güzelleştirmeli, Kur’an’ı anlamalı ve tefekkür etmeli ve Kur’an’ı tartışmalı, tefekkür etmeli, şifa bulmalı, hidayet bulmalı, hükmetmeli, öğretmeli, öğretmeli, mesajını yaymalı ve Kur’an’ın hidayetlerini herkese ulaştırmalıdır.” dedi.

KUR’AN-I KERİM BU ÜMMETİN ANAYASASIDIR

Dünya Müslüman Alimler Birliği Üyesi - Dr. Usame Fethi Ebu Bekir, “Kur’an-ı Kerim bu ümmetin anayasasıdır. Allah’ın yeryüzüne insanlar için indirdiği semavi kitapların sonuncusudur. En büyük medeni anayasa ve inanç projesidir. Onu canımız pahasına korur ve hayatımızın temellerinden biri olarak görürüz. Müslüman, Kur’an’ı kendisi için en kutsal şey olarak kabul eder. Bu nedenle Kur’an’ı pratikte de korumalıdır. Pratikte muhafaza da hayatımızda Kur’an’ı tatbik etmemiz; ticaretimizde, evimizde, camilerimizde, hayatımızın her alanında Kur’an’a göre hareket etmemizdir. Kur’an’a zarar vermek isteyenlere verilecek en güzel pratik cevapta budur.” İfadelerini kullandı.

İSLAM’IN KUTSALLARINA SALDIRAN ÜLKELERİ VE MALLARINI BOYKOT ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

Boykot çağrısında bulunan Libya Müftülüğü Araştırma Heyeti Genel Sekreteri - Şeyh Sami Saidî, “Allah’ı ve Resulünü seven, mukaddesatlarını korumaya gayretli olan her Müslümanı, İslam’ın kutsallarına saldıran ülkeleri ve mallarını boykot etmeye çağırıyoruz. Müslümanlar, meydanlara ve sahalara çıksın, ülkesinin İsveç’i ve Müslümanların kutsallıklarına hakaret etme konusunda onu örnek alan diğer ülkeleri boykot etmesini talep etsin. Bu hakaret ve saldırıları görüp sessiz kalan, öfkelenmeyen ve yüzleri kızarmayan donuk kalpte hiçbir hayır yoktur.” dedi.

ALLAH ÇABALARINIZI BEREKETLENDİRSİN

Sudanlı meşhur Alim - Şeyh Abdulhay Yusuf, “Size müjdeler olsun, Allah yüzlerinizi aklasın. Allah adımlarınızı doğrultsun. Allah çabalarınızı bereketlendirsin. Gücünüz yettiğince elinizden geleni yaptınız. Peygamberiniz as şöyle buyurdu: Kim (kötülüğü) engellerse temize çıkmıştır. Kim (kötülükten) nefret ettiyse kurtulmuştur. Ama kim razı olduysa ve uydurduysa… Allah Azze ve Celle’den dileğim, kelimesini yüceltmesi, ordusunu izzetlendirmesi ve dinini bütün dinlere üstün kılmasıdır. O, en hayırlısını isteyen ve en hayırlı olanı verendir.''

EY MÜSLÜMAN HALKLAR HAYDİ MÜSLÜMANLARIN KUTSALLARINA YARDIMA GELİN

Kutsallarımızın kırmızı çizgimiz olması gerektiğinin altını çizen Cemaati İslami Yetkililerinden - İslam Ğamri, “Ey Müslüman halklar, haydi Müslümanların kutsallarına yardıma gelin! Bu alçakça davranışları reddederek sesinizi yüksek sesle duyurun. Dünya insanlarına, İslami hükümetlere seslenin. Uluslararası kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunun: İslami kutsalların ve diğer kutsalların çiğnenmesini yasaklayan kesin yasalar çıkarsınlar ve kutsallar kırmızı çizgi olsun. Onurlu bir duruş sergileyen hükümetlere sesleniyorum: “Allah sizden razı olsun ama bundan daha fazlasına ihtiyacımız var. Bu yolda devam edin. İslami kutsallar, ümmetin sembolü, kimliğimizin simgesidirler. Pahalısıyla ucuzuyla bu kutsallarımızı korumak için ne gerekiyorsa yapmalı, bedeli ne pahasına olursa olsun onları savunmalıyız. Düşmanlarımıza da diyoruz ki; İslam ümmeti ölmedi ve ölmeyecektir. Alimleri, yöneticileri ve sevgili Peygamberi Muhammed (s.a.v.) ve Allah'ın kitabı Kur'an-ı Kerim için ayaklanan halklar var. Allah düşmanlarına bu ümmetin ölmediğini ve ölmeyeceğini ilan ediyorlar. Erkekleriyle, kadınlarıyla ve çocuklarıyla bu Kur'an-ı Kerim'i muhafaza edecekler.”

ÜMMETİN HALKLARI MUKADDESATINA SAHİP ÇIKMAK İÇİN ÇOK SAYIDA YOLA SAHİPTİR

İslami Cihad Siyasi Büro Başkanı Muhammed el Hindi ise son olarak şunları ifade etti; “Eğer İslam ülkelerinin yöneticileri bu meydan okumaya cevap vermekten acizse, ümmetin halkları Allah'ın kitabına, İslam'ın elçisine ve ümmetin mukaddesatına sahip çıkmak için çok sayıda yola sahiptir. Bugün ve her şeyden önce gereken şey, Müslüman nesli Kur’an-ı Kerim’in ilkeleriyle ve yüce öğretileriyle eğitmek ve ümmetin gençliğinin kalplerinde canlandırmaktır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (as)’ın sünnetini canlandırarak güçlü ve uyumlu bir toplum inşa edilmelidir. Ve neslimiz Batı toplumlarını özgürlük bahanesiyle vuran çözülme, bozulma ve sapkınlık dalgalarına karşı korumaktır.”

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir