• DOLAR 32.481
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2422.936
  • ...
Kur’an’a Saygı Mitingi'ne katılan Kur'an muhafızı halk:  Kur'an'a sahip çıkmak Müslüman olarak görevimizdir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları telin etmek amacıyla Diyarbakır İstasyon Meydanında, Kur'an'a Saygı Mitingi düzenledi. 
 
Mitinge katılan yediden yetmişe Kur'an aşığı engelli, çocuk ve kadınlar, duygularını İLKHA muhabirleriyle paylaştılar.  

Yüzbinlerin katıldığı mitinge sıcak havaya rağmen katılım sağlayan halk, Kur'an'a sahip çıkmak için her şeye katlandıklarını belirtti.  
 
Kur'an'a sahip çıkmak adına artık ciddi adımların atılmasını beklediklerini ifade eden Kur'an muhafızları, hayat nizamı Kur'an için her şeylerini feda etmeye hazır olduklarını ifade etti.  
 
Kur'an'a Saygı Mitingine Adıyaman'dan katılan HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Mustafa Yetiş, Kur'an'a saldırının bir kışkırtma girişimi olduğunu söyledi: 
 

Yetiş, "Diyarbakır'da Peygamber Sevdalılarının düzenlemiş olduğu Kur’an’a saygı mitingine biz de Adıyaman HÜDA PAR il ve ilçe teşkilatları olarak katılım göstermiş bulunuyoruz. Malumunuz Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde Kur’an’a bir saygısızlık var. Kur’an’ı yakma eylemi var. Topyekûn İslam alemini kışkırtma eylemi var daha doğrusu. Bizler de kitabımıza saygı gösterme kitabımıza sahip çıkmak üzere Peygamber Sevdalılarının düzenlemiş olduğu bu mitinge katılmış bulunuyoruz. Rabbim Kur’an'ı kıyamete kadar elbette koruyacaktır. Fakat burada yapılmak istenen, biz tepkimizi ne kadar ortaya koyuyoruz ve Kur’an’a ne kadar saygı gösteriyoruz, ne kadar sahip çıkıyoruz? Bunu ortaya koymak için geldik. Rabbim inşallah hayırlara ve ümmetin dirilişine vesile kılsın." dedi.
 
" En büyük tepkiyi devletlerin vermesi gerekiyor" 

Elazığ'dan geldiğini belirten Metin Suiçer, "Bugün bütün dünyada Kuran'a sahip çıkılıyor, Yemen ve Filistin'de ; onlar baskı altında olmasına rağmen Kur'an'a saygı göstermek amacıyla onlar da direniyorlar, protesto ediyorlar. Bize düşen de bugün Diyarbakır'da, biz de bu aynı tepkiyi gösterelim ki bütün Müslümanların birlik beraberliği olsun. Bütün dünyadaki Müslümanlarla el ele verip bir daha bu alçaklığı kimse gösterme cesareti kendinde bulamasın. Aynı zamanda burada hükümete de sesleniyoruz. En büyük tepkiyi de devletlerin vermesi gerekiyor. Devlet başkanlarının vermesi gerekiyor. Onların elçilerinin geri gönderilmesi gerekir. Çünkü bu Kur'an bütün Müslümanların Allah'ın indirdiği bir kitaptır. Bugün bize düşen devlette halkla el ele verip onların elçilerine özellikle geri göndermek ve onları da NATO'ya asla ve kata kabul etmemek şartıyla böyle büyük bir tepki verilmelidir." ifadelerine yer verdi.  
 
"Allah'ın bize emanet bıraktığı Kur'ana sahip çıkacağız" 

Engelli Cuma Poyraz, "Allah'ın kelamı Kur'an'ımıza hakaretler yapıldı. Biz de bu meydana gelerek malımız ve canımızla Kur 'anı kerime sarıldığımızı göstermek için geldik. Allah'ın bize emanet bıraktığı Kur'an'a sahip çıkacağız. Allah Teâlâ : 'Biz, emaneti göklere, yere ve dağlara sunduk. Onu yüklenmeye yanaşmadılar. Ondan korktular. Onu insan yüklendi... .' diye buyuruyor. Bize emanet verilen bu kelama sahip çıkacağız inşallah. Bizler şunun hakikatine inananlarız. Kurtuluş reçetemiz bu Kur'anı Kerim'dedir.  Kur'an'a sarılmazsak ne dünyamız ne de ahiretimiz kurtuluşa erecektir. Fark ederseniz cinayetler çoğalmış, haksızlıklar çoğalmış, şeref ve namustan uzak bir toplum var. Bunun belirgin nedeni Kur'an'dan uzak kalmamızdan dolayıdır. Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor, "Allah bu Kur’an’la bazı kavimleri yükseltir, bazılarını da alçaltır. Kim kurana sırt çevirmişse rezil ve rüsva olmuştur." Allah bizleri Kur'an'ın yolundan ayrılmayanlardan eylesin inşallah. Rabbim Kur'an'a saldıranları helak etsin. " diy kaydetti.

"Küfür, her zaman her yerde bizim mukaddes kitabımıza saldırıyor"

Gaziantep'ten gelen Yasin Çevik, "Vallahi gelmemizin sebebi işte malumdur. Yani herkes biliyor ki bu küfür her zaman her yerde bizim mukaddes kitabımıza saldırıyor. Saldırıdan dolayı bu Müslümanlar bu sıcakta, bu şehirde çoluk çocukla, ailesiyle geldiler, Allah gelen herkesten razı olsun. Yani Allah ecirlerini versin. Derdimiz ve yaramız büyük ama anlatamıyoruz.  Saldırıyorlar işte. Kur'an'dan korkuyorlar. Ellerindeki   keyifleri gidecek, pislikleri tükenecek yani. İslam gelince ne olacak adalet gelecek ve her şey gelecek. Fakat bunlar da işte içeride ve dışarıda Kur'an'ımıza saldırıyorlar. " dedi.  
 

 "Bunu yapa kafirleri lanetliyorum"

Feremez Aktaş, "Batman'dan Diyarbakır'a Kur' anı yakanları telin etmeye geldik. Yani onlara karşı çok doluyuz. İnşallah, Allah'u Teâlâ, buraya gelenlerin sevabını kat kat verir, karşılığını da onlara verir. Bunu yapan kafir ve alçakları da lanetliyorum. "ifadelerini kullandı.  
 
"Kur'an bizim her şeyimizdir" 

Gurbet Özel , "Biz bugün Kur'an için buradayız. Kur'an bizim her şeyimizdir. Biz canımızı ,malımızı ve çocuklarımızı da feda ediyoruz onun için. Kimdir bunlar bizim Kur'an'ımıza ele kaldırıyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Ölünceye kadar biz bunu her zaman elimizi kaldıracağız, her zaman konuşacağız." diye konuştu.  

"Bütün dinler kutsaldır. Biz hepsine saygı duyuyoruz"

Yunus Baydemir, "Kur'an'a yapılan haksızlıktan dolayı buradayız. Hepimizin kutsal kitabıdır. Buna karşı mücadelemizi vereceğiz. Onları inşallah bu yolda pişman ettireceğiz. Rabbim onlara fırsat vermesin. Ne kimsenin kutsalına zarar versinler. Ne bizim kurslarımıza zarar versinler. Bütün dinler kutsaldır. Biz hepsine saygı duyuyoruz. Bizim dinimize de saygı duyulmasını arzu ediyoruz." 
 

"Biz de Kur'an-ı Kerim'e yapılan alçak saldırılara dur demeye geldik"

Zehra Balyen, "Biz de Kur'an-ı Kerim'e yapılan alçak saldırıda Hazreti İbrahim'in (as) ateşine su taşıyan karınca misali safımızı belli etmeye geldik, dur demeye geldik. Müslümanlar olarak birlik olmaya geldik. Saygısızlık yapmalarına asla izin vermeyiz."  
" Kur'an-ı Kerim uğruna hepimiz burada toplanmış bulunuyoruz"

Zülküf Yokuş, "Elhamdülillah Rabbim nasip etti. Bu güzel dava uğruna, Kur'an-ı Kerim'in davası uğruna hepimiz burada toplanmış bulunmaktayız. Rabbim her daim Kuran ı Kerim'in yolunda olup Allah resulünün izinde sünnetine daimî olacak şekilde uyacak ömürler yaşamayı nasip eylesin. Allah sizden razı olsun. Bu güzel şeylere vesile oluyorsunuz, insanların görmesi adına ." Dedi.  

"Kuran’ı eğer bu dünyadan çekip alırsanız, dünya divane, deli olur"

Ayşe Baran, "Kur'an'ın önemini üstad Bediüzzaman’ın bir sözüyle anlatmak istiyorum. Hani kendisi diyor ki; 'Kuran’ı eğer bu dünyadan çekip alırsanız, dünya divane, deli olur, paramparça olur.' Kur’an bizim namusumuzdur. Şerefimizdir. Allah’u Teâlâ, dünyada da ahirette de bizi Kur’an'sız  bırakmasın. Rabbim tüm Müslümanlara uyanış nasip etsin. Hepimizin birliğine ve vahdetine vesile eylesin." dedi.  

"Kur'an’a sahip çıkmak için geldik"

Murat Çak, "Kur'an’a sahip çıkmak için geldik. Allah rızası için geldik. Evet, şu an elimizden gelen budur. Bizim için de cihat buydu. Bizde Siverek’ten bu niyetle geldik buraya. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.  
" Kur’an'ı hiçbir şekilde yalnız bırakmayacağız"

Zeynep Ortaç, "Kur'an'a yapılan saygısızlıktan ötürü biz buradayız ve Kur’an'ı hiçbir şekilde yalnız bırakmayacağız. İslam’a yapılan saygısızlıktan ötürü biz asla sessiz kalmayacağız ve onun için de buradayız." dedi.  

"Müslüman olarak Kur'an'a yapılan saygısızlıklara dur dememiz gerek"

Asel Bal, "Kur'an'a karşı yapılan saygısızlıklara karşı çıkmak, onlara el kaldırmak için geldim. Yani bir Müslüman olarak tabii ki de Kur'an'a, yani ilahi kitabınıza yapılan saygısızlıklara bir dur dememiz lazım. Bu yüzden buraya toplandık ve şunu da eklemek isterim ki, Kuran'ı yakanlara lanetliyorum." İfadelerini kullandı.  
 

 Kur'an'a saldıranları lanetliyoruz

Muhammed Usame Doğan, " Kitabımıza, Kur'an'a sahip çıkıyoruz. Ona saldıranları da lanetliyoruz. Onlar alçaktır. Ona saldıranlara hadlerini bildirmeliyiz. Gereken cevabı vermeliyiz. Kur'an'a sahip çıktığımızı göstermek için buraya geldik. Biz Kur'an'ımıza sahip çıkacağız. Her zaman ona saygısızlık yapanlara gereken cezayı vereceğiz." dedi.  

" Kur'an'a uzanan eller kırılsın"

Nihat Emir Ekinci, "Kur'an'a yapılan saygısızlık için onları lanetliyoruz. Neden saygısızlık yaptılar? Kur'an Allah'ın kitabıdır, ona uzanan eller kırılsın."  diya duygularını belirtti.
 

" Müslüman olarak birlik olmamız lazım"

Yakup Doğan, "Midyat'tan geliyorum.  Kur'an için geldim. Kur'an'a uzanan eller kırılsın. Kur'an'ın arkasında durmak için buradayım. Ona sahip çıkalım. Kur'an'ı Avrupa'da, Danimarka'da ve başka yerlerde Kur'an'ı yakıyorlar. Müslüman olarak birlik olmamız lazım. Kur'an'ın arkasında durmamız lazım."  
"Kur'an'ı yakanları Allah'a havale ediyoruz"

Hatip Yüksel, "Kur'an'ı yakanları Allah'a havale ediyoruz. Allah onların belasını verecektir, onları kahru perişan edecektir.  Eğer hidayete layıklarsa Allah onları hidayete erdirsin. Eğer hidayete layık değillerse Allah onları kahru perişan etsin. Canımız ve malımız Kur'an'ın yoluna fedadır." diye konuştu.  
"Kuran'a ömür boyu sahip çıkacağız"

Engelli çocuk Seyit Ali Tekgezer, "Biz buraya Kur'an'ı savunmak için geldik. Kur'an'a yapılan saldırıları engellemek için geldik. Bilsinler ki biz bu Kur'ana sahip çıkmak için buradayız. Ve biz Kuran'a ömür boyu sahip çıkacağız. Engel tanımadan buraya geldim, engelimi hiç önemsemeden geldim buraya." diye konuştu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir