• DOLAR 32.517
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2423.75
  • ...
Kur'an'a Saygı Mitingine katılan halk duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları tel'in etmek amacıyla Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda Kur'an'a Saygı Mitingi düzenledi.

Çevre il ve ilçelerden de halkın yoğun katılım gösterdiği mitingde Kur'an'a sahip çıkılacağı haykırıldı.

Miting alanına gelen katılımcıların çoğunun elinde Kur'an-ı Kerim'in olduğu görüldü. Sık sık tekbirlerin getirildiği mitingde, İslam düşmanları aleyhine pankartlar açıldı.

Düzenlenen miting ile ilgili İLKHA'ya konuşan Kur'an âşıkları, 45 dereceyi bulan sıcakta bütün insanların toplanmasının Kur'an'ı Kerim'in hiçbir zaman yere düşmeyeceği anlamına geldiğine dikkat çektiler.

"Allah'ın izniyle bu dava yere düşmeyecek"

Ömer Arslan

Kur'an-ı Kerim'i her daim başlarının üzerinde taşıyacaklarını vurgulayan Ömer Arslan, "Bizim burada toplanmamız bütün dünyaya bir gözdağıdır. Kutsallarımıza saldırı olduğu müddetçe biz bunun karşısında duracağız. Allah bize güç ve kuvvet verdikçe bunlara engel olacağız. Çok duygulu bir şekilde meydandayız. Bu insanlar bu sıcakta, 45 dereceyi bulan sıcakta buraya toplanmışsa demek ki Kur'an'ı Kerim hiçbir zaman düşmeyecek. Hep başımızın üstünde duracak ve her zaman da bu güruhun gözüne batacağız. Biz olduğumuz müddetçe hiçbir şey olmayacak. En büyük görevimiz bizden sonraki nesillere Kur'an'ı aşılamak ve O'nun kurallarına uygun bir şekilde yaşamaktır. Allah'ın ipini tuttuğumuz, İslam'ın ve imanın şartlarını yerine getirdiğimiz müddetçe hiçbir zaman ve hiçbir yerde mazlum kalmayacaktır. Bunları yerine getirebilmemiz için bugün Kur'an'a sahip çıkmamız gerekiyor. Allah'ın dinine sahip çıkmamız gerekiyor. Bugün bunu bütün dünyaya göstermemiz gerekiyor. Allah'ın izniyle Diyarbakır bunu yapıyor. İnşallah başka memleketler de bunu yapacak. Batman da Irak da Mısır da Arakan da yapacak. Bizim gönlümüz, düşüncemiz, fikrimiz Müslüman kardeşlerimiz için yandığı müddetçe Allah'ın izniyle bu dava yere düşmeyecek. Peygamber Sevdalıları bu davayı hiçbir zaman yere düşürmeyecektir." dedi.

"Küfür milleti hep beraber Kur'an'a saldırıyorlar"

Mehmet Selim Narçin

Müslüman ülkelerinin küfür milletine karşı birlik olup onlara seslerini yükseltmesi gerektiğini belirten Mehmet Selim Narçin, "Biz mübarek Kur'an için mitinge katıldık. İdil'den geldik. Son zamanlarda küfür milleti hep beraber Kur'an'a saldırıyorlar. Müslüman ülkelerin buna karşı birlik içinde beraberce sesini yükseltmesi gerekiyor. Bu zulüm ve küfür hareketine karşı birlikte hareket etmesi gerekir. Uyanıp seslerini yükseltmeli. Müslümanlar bir araya gelmeli ve seslerini yükseltip Kur'an'a sahip çıkmalı." ifadelerini kullandı.

"Özellikle İsveç'e mali bütün boykotların uygulanması gerekiyor"

Yusuf Bal

Kur'an düşmanı ülkelerin mallarının boykot edilmesi gerektiğini söyleyen Yusuf Bal, "Öncelikle bu programı düzenleyenlere teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. İsveç'te gerçekleşen,  dinimizin sembolü olan ve bize yaratıcıdan gelen ilahi kutsal kitap olan Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını kınıyoruz. Türkiye yöneticilerine gereken ne varsa hepsini yapmalarını istiyoruz. Özellikle İsveç'in NATO üyeliğini girmelerini katiyen kabul etmemeleri, mali bütün boykotların uygulanması gerekiyor. Buradan bütün Müslümanlara sesimizdir ki onların bütün mallarını boykot etsinler. Onları asla tanımasınlar." diye konuştu.

"Kur'an'a uzanan eller kırılsın"

İsmail Yalçın

"Eğer biz, bu Kur'an'ı bir dağın üzerine indirseydik, muhakkak o dağı, Allah korkusundan baş eğmiş, parçalanmış görürdün" ayetiyle sözlerine başlayan İsmail Yalçın, "Kur'an'a uzanan ellere elimizden geldiği kadarıyla tepki göstereceğiz. Kur'an'a uzanan eller kırılsın. Kur'an Kur'an ey Kuran!  Bu can senin için kurbandır. Canımız varsa bu Kur'an'a feda olsun." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir