• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dünya Müslüman Alimler Birliğinden Dr. Fethi Ebu Bekir: Müslümanlar Kur'an'ı pratikte korumalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları telin etmek amacıyla Diyarbakır'da İstasyon Meydanında Kur'an'a Saygın Mitingi düzenledi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Üyesi Dr. Usame Fethi Ebu Bekir de videolu bir mesaj gönderdi.

Mesajına Besmele ve hamd ile başlayan Fethi Ebu Bekir, Kur'an'ı Kerim'in ümmetin anayasası olduğuna dikkat çekti. Fethi Ebu Bekir, "Kur'an-ı Kerim, Allah'ın yeryüzüne insanlar için indirdiği semavi kitapların sonuncusudur. En büyük medeni anayasa ve inanç projesidir. Onu canımız pahasına korur ve hayatımızın temellerinden biri olarak görürüz." diye ekledi.

Müslümanların, Kur'an'ı kendisi için en kutsal değer olarak kabul ettiğini ifade eden Fethi Ebu Bekir, "Bu nedenle Kur'an'ı pratikte de korumalıdır. Pratikte muhafaza da hayatımızda Kur'an'ı tatbik etmemiz; ticaretimizde, evimizde, camilerimizde, hayatımızın her alanında Kur'an'a göre hareket etmemizdir. Kur'an'a zarar vermek isteyenlere verilecek en güzel pratik cevap da budur." diye konuştu.

"Ey Batı! Kimsenin benzerini getiremediği bir kitapla mücadele edemezsiniz"

"Kur'an'a kötülük yapmaya çalışan kendine kötülük yapmış olur. Çünkü bu Kur'an büyük medeni bir kitaptır." diyen Fethi Ebu Bekir, şöyle devam etti:

"Batıya çağrıda bulunuyoruz; akıllı olun, aklı başında bir insan, iki milyardan fazla olan bir milletle çatışmaz; kimsenin benzerini getiremediği bir kitapla mücadele etmez. Kur'an'ı Kerim, bu dünyada bir nurdur. 'Öyleyse sizinle bizim aramızda ortak olan söze gelin.' (Al-i İmran-64)

Bu insanlara sunmak istediğimiz bir projedir. Kur'an'da yazanları onlar da duysunlar istiyoruz. Ey Batı, ey Doğu! Kur'an'ı dinleyin ve ondan öğrenin. Haydi gelin oturalım! İlmi ve medeniyeti paylaşalım.

Umulur ki aramızda saygın bir hayat olur; kavgasız, dövüşsüz ve dönüşü olmayan bir aşamaya geçilmeden.

Allah'ın selamı ve rahmeti üzerinize olsun."(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir