• DOLAR 32.558
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2458.808
  • ...
`Çocuklarımıza mezar değil, okul istiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - 380 öğrencisi olan Toklular İlkokulu ve Ortaokulu, Bingöl ve Karlıova depremlerinde gördüğü hasardan dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından güçlendirme ihalesi yapıldı. Köy sakinleri, okulun temelinde su olduğu gerekçesiyle okulun güçlendirilmesi yerine yıkılıp yeniden yapılmasını istiyor.

Köy sakinleri, okulun güçlendirme işini alan müteahhidin çalışma yapmasına engel olarak, çocuklarını bu durumda olan okula göndermeyeceklerini ifade ettiler. 

"Mühendis okula gelmeden masa başında rapor hazırladı"
Köy sakinleri adına açıklama yapan Köy Muhtarı Kışlakçı, 1994 yıllarında yapılan okulun sulak zeminde yapıldığını ve okul binasının temellerinden su fışkırdığını söyledi. Bunun üzerine Bingöl Valiliğine, İl Özel İdaresine, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuruda bulunduğunu söyleyen Kışlakçı, ancak konu ile ilgili görevlendirilen Jeoloji Mühendisi`nin köye gelmeden masa başında rapor hazırladığını iddia etti.

Kışlakçı, "Mühendisin hazırlamış olduğu masa başı raporuna göre, okulun temellerinde olan suyun mevsimlik olduğu ifade ediliyor. Bu raporu hazırlayan mühendis köye gelip de inceleme yapması gerekirken, masa başında böyle bir rapor hazırlıyor. Raporda bahsedildiği gibi bu mevsimlik su değil. 1994 yılında yapılan bu okul sulak zemin üzerinde yapılmış. Bundan dolayı da okulun temellerinde su fışkırıyor. Konu ile ilgili başvurduğumuz kurumlar bize inanacağına masa başı rapor hazırlayan mühendise inanıyor" ifadelerine yer verdi.

Okulun güçlendirilmesini istemiyoruz 
Köylerinde çocuklarına mezar değil okul istediklerini söyleyen Kışlakçı, "Köy olarak, okulun güçlendirilmesini istemiyoruz. Bizim isteğimiz, okulun yıkılıp zemini sağlam olan bir yere yeni bir okul yapılmasıdır. Bizim bu talebimize rağmen güçlendirmenin yapılmasını istedikleri takdirde, bizde müteahhidin çalışma yapmasına engel olacağız. Buna da engel olurlarsa hiçbirimiz çocuklarımızı bu okula göndermeyeceğiz. Biz çocuklarımızı çadırda okutmaya razıyız ama bu okulda okutmaya razı değiliz. Bu okulun çürük olduğuna inanıyoruz. Biz bu okulu bu haliyle istemiyoruz" diye konuştu.

Vali`den yardım talebi
Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan`a da seslenen Kışlakçı, "Yaşanan sıkıntıyı bizzat Sayın Valimize iletmek istedim. Ancak ısrarlarıma rağmen bir türlü randevu alamadım. Sayın Valimizin bu konularda duyarlı olduğuna inanıyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı bir binada eğitim görmeleri için Sayın Valimizden yardım istiyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yetkilileri, bu konuda bize yardımcı olmadılar. Ancak Sayın Valimizin bu konuda bize yardımcı olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
(Nihat Kanat-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir