Deprem fırtınası nedir? Deprem fırtınası nasıl olur?
Türkiye Şubat ayında Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük bir yıkıma neden olan, 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği depremin etkisiyle sarstı. Artçı sarsıntıların hala devam ettiği bölgenin yanı sıra birçok bölgede depremler meydana geliyor. Depremlerle birlikte ''deprem fırtınası'' tanımlaması da literatürümüze girdi. Peki deprem fırtınası nedir, nasıl oluşur?
Kahramanmaraş merkezli depremlerle birlikte Türkiye deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleşti. Artçı sarsıntıların bir yıl kadar devam edeceği belirtiliyor. Mayıs ayında açıklanan rakamlara göre 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından yaklaşık 38 bin artçı sarsıntı meydana geldi. Ülke genelinde meydana gelen depremleri takip eden vatandaşlar depremle ilgili kavramları da araştırmaya koyuldu. Bu kavramlardan bir tanesi de ''deprem fırtınası'' Peki deprem fırtınası nedir, nasıl oluşur?
DEPREM FIRTINASI NEDİR?
Küçük bir bölgede birkaç gün ile bir hafta arasında çeşitli büyüklükte meydana gelen deprem silsilesine verilen isimdir. Büyük, ana depremin habercisi olarak görülmemesi gereken deprem fırtınası depremin meydana geldiği derinlikteki kayaların içindeki kırıklar gibi gözeneklerde yer alan akışkanların çevrelerine uyguladıkları basıncın artması sonucu meydana gelirler.
SON DEPREMLERİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ