• DOLAR 32.503
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2406.998
  • ...
İstanbul'da vatandaşlar, Kur’an-ı Kerim'e yapılan çirkin saldırılara tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'da vatandaşlar, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığa sert tepki göstererek başta Türkiye olmak üzere Müslüman ülkeleri duruma tepki göstermeye davet etti.

İstanbul'da vatandaşlar konuyla ilgili İLKHA muhabirine konuştu.

"Müslümanların tepkisiz kalması çok ayıptır"

Mustafa Sürat

Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını saygısızlık olarak değerlendiren Mustafa Sürat, "Müslümanların tepkisiz kalması çok ayıptır. Tepki göstermeleri lazım ama yapmıyorlar. Müslümanların sahibi yok, Müslümanlarda birlik yok ve boşvermişlik var." dedi.

"Kur'an-ı Kerim'in yakılmasının insan haklarıyla, hürriyetle alakası yok"

Atilla Ahmet Deniz

Vatandaşlardan Atilla Ahmet Deniz, "Bu büyük bir terbiyesizliktir. Bunun insan haklarıyla, hürriyetle alakası yok. Sadece İslam'ı hazmedememek ve kendi geleceklerinin karanlığından, İslam'ın ise gelecek aydınlığından korkmalarıdır."diye belirtti.

"Devletler de bütün konsolosluklarını çekmeli, ticaretlerini kesmeli"

Seyfullah Keskin

Müslümanların Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına karşı çıkması gerektiğini vurgulayan Seyfullah Keskin, "Bu normal birşey değildir. Böyle bir saygısızlığı hep birlikte, bir olarak kabul etmememiz gerekiyor. İslam ülkeleri için Kur'an'ın çok üstün bir yeri vardır. Devletler de bütün konsolosluklarını çekmeli, ticaretlerini kesmeli. Bizlerden önce devletlerin karşı çıkması gerekiyor. Biz Müslümanlarda bu konuya büyük bir önem göstermeliyiz."şeklinde konuştu.

"Müslümanların da bu duruma karşı gelmesi lazım"

Abdullah Atik

Devletin Müslümanların kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim'i savunmamasına karşı olduğunu belirten Abdullah Atik; "Müslümanların da bu duruma karşı gelmesi lazım, konuşması lazım. Herkesin özgür bir iradesi var, konuşmaya da hakkı var. Sadece devletin adım atmasına gerek yok."diye konuştu.

"Yaptıkları insanca birşey değil, gayri insani birşeydir"

Habibullah Emre

Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını lanetlenecek bir durum olarak değerlendiren Habibullah Emre, "Burada da Hristiyanlar var, her dine mensup insanlar var; hiç kimse ne onların kilisesine, havrasına ne kitabına birşey diyor mu? Biz Müslüman olarak diyemiyoruz zaten. Onların yaptığı insanca birşey değil, gayri insani birşeydir. Müslümanların çerçeve içerisinde tepki göstermesi lazım. Her türlü tepkiyi göstermeleri lazım ama Müslüman ülkelerden ses çıkmıyor, sadece halktan ses çıkıyor. Cumadan sonra çıkarak tepki gösteriyorlar oda cılız kalıyor. Bu duruma 'düşünce özgürlüğü' diyorlar; böyle özgürlük olabilir mi? Ben İsveç'e giderek; benim emniyetimi alın ben İsveç bayrağını yakacağım dersem kimse bu duruma izin verir mi? Bu insancıl birşey olur mu, bu nasıl bir hak olur? Kendileri yaksa bu duruma insancıl diyebilir ben onu da demiyorum ama bu onun düşüncesi diyorlar; niye polisle onu koridorla çevresini koruyupta polis himayesi altında yaptırıyorsun?" şeklinde tepki gösterdi.

"Kur'an-ı Kerim'in yakılması bizim ciğerimizi yakıyor"

Necati Daştan

Vatandaşlardan Necati Daştan ise, "Kur'an-ı Kerim'in yakılması bizim ciğerimizi yakıyor. Elimizden ne geliyor? Hadise dayanarak diyoruz ki; buğz edeceğiz."ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir