• DOLAR 32.255
  • EURO 35.183
  • ALTIN 2453.302
  • ...
Çin'de Doksuri Tayfunu alarmı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin'in doğusundan dün giriş yapan Doksuri Tayfunu, ülkenin kuzey bölgesini de etkisi altına alarak şiddetli yağışlara neden olurken Pekin'de kırmızı alarm verildi.

Çin'e dün doğu kesimindeki Fujian eyaletinden giriş yapan Doksuri Tayfunu, bugün başkent Pekin'in de içinde bulunduğu kuzey kesimini etkisi altına aldı.

Çin'i bu yıl vuran beşinci tayfun olan Doksuri Tayfunu, Pekin'in yanı sıra Hebei ve Shandong eyaletlerinde sağanak yağışlara yol açtı.

Çin Meteoroloji İdaresi tarafından bugün yapılan açıklamada, Doksuri Tayfunu'nun etkisinin devam edeceği belirtildi.

Başkent Pekin ve Tianjin kentleri ile Shandong ve Hebei eyaletlerini kapsayan alanda yağışların 600 milimetreye kadar ulaşabileceği uyarısı yapılarak kırmızı alarm verildi.

Pekin meteoroloji bürosundan bugün yapılan açıklamada, başkentte bu geceden itibaren başlayacak ve salı gününe kadar sürecek sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Pekin Belediyesi'ne bağlı Sel Kontrol Departmanı tarafından yapılan açıklamada, kurtarma çalışmaları için 200 binin üzerinde personelin seferber edildiği bilgisini verilirken 3 binden fazla kişi güvenli noktalara tahliye edildi.

Pekin'e komşu Hebei eyaletinde de meteorolojik afetlerle mücadele seviyesi 2'nci kademeye yükseltildi.

Hebei'de, şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle kırmızı alarm verilirken, dağlık alanlarda olası toprak kaymalarına karşı bölge halkına uyarılar yapıldı.

Doksuri Tayfunu, ülkenin doğusundaki Fujian eyaletinde dün fırtına ve şiddetli yağışlara yol açmıştı. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir