• DOLAR 32.541
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2432.626
  • ...
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı kim? Ekrem İmamoğlu kimdir? 2024 yerel seçimler ne zaman?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Marmara Bölgesi'nde yer alan ve yaklaşık 16 milyonluk nüfusuyla Türkiye'nin en önemli kentlerinden birisi olan İstanbul'un yönetimi Türkiye'nin en önemli meselelerinden.. Son zamanlarda yüksek deprem riski nedeniyle nüfusu azaltma projeleri üretilen İstanbul'u hangi parti, hangi isim yönetiyor?

2019 YEREL SEÇİMLERİNDE İSTANBUL'U KİM, HANGİ PARTİ KAZANDI?

2019 Türkiye yerel seçimleri, Türkiye'deki yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart'ta  tarihinde yapılmış ve seçim sonucunda belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenmiştir. Peki İstanbul'da yerel seçim sonuçları ne oldu? İstanbul'u hangi aday, hangi parti kazandı?

Yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu kazandı. 

31 Mart 2019'da gerçekleştirilen yerel seçimler sonrasında Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, kendilerindeki son bilgiye göre Ekrem İmamoğlu'nun 4 milyon 159 bin 650 oy alarak AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Binali Yıldırım'ın önünde olduğunu açıklamış ancak  geçersiz oylar ve hatalı sandık tutanaklarının düzeltilmesi talebiyle itirazda bulunulmuş  ve itirazın YSK tarafından kabul edilerek oylar yeniden sayılmıştı. 

Yeniden sayım işlemlerinin  tamamlanmasıyla birlikte Ekrem İmamoğlu'nun 4 milyon 169 bin 765 oy alarak seçimi, 4 milyon 156 bin 36 oy alan rakibi Binali Yıldırım'ın önünde tamamladığı açıklandı. CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, tekrar edilen 23 Haziran seçimini de önde tamamlayarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU KİMDİR?

Aslen Trabzonlu olan Ekrem İmamoğlu, 1994 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme (İngilizce) Bölümü'nden mezun olmuştur. İmamoğlu, İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde İnsan Kaynakları ve Yönetimi alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Evli ve 3 çocuk babası olan İmamoğlu, 2019'dan bu yana İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Görevini yürütmektedir. 

2024 YEREL SEÇİMLERİ NE ZAMAN?

Türkiye'deki yerel yönetimlerin belirlenmesi için yapılacak seçimlerin 31 Mart 2024 tarihinde yapılması bekleniyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir